Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Μετεκλογικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές και πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία της ορκωμοσίας του Βουλευτή πλέον Ηλία Κωστοπαναγιώτου, συνεχίζουμε στους δρόμους και τα χωριά της Φωκίδας αφουγκραζόμενοι τα αιτήματα της κοινωνίας.
Δεσφίνα, Πεντεόρια, Γαλαξίδι, Άγιοι Πάντες, παντού συγκίνηση και αποδοχή.
Πολλοί δεν περίμεναν ότι οι περιοδείες θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές, όμως ο Βουλευτής το ξεκαθάρισε, εγώ θα πρέπει να έρχομαι κοντά σας, στον τόπο σας. Τα αιτήματα πολλά και πρέπει να δοθούν λύσεις. ...
Ο αγροτικός γιατρός της Δεσφίνας, η λειτουργία του Νοσοκομείου της Άμφισσας και πόσα άλλα, ο δρόμος θα είναι μακρύς αλλά σε αυτόν τον δρόμο αυτό που μετράει είναι η ζεστή αγκαλιά των κατοίκων.
Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και τίποτα δεν είναι το ίδιο. Αντι να συζητούμε για περικοπές απολύσεις και θυσίες όπως προέβλεπε το mail Χαρδούβελη-Σαμαρα έχουμε μια νέα κυβέρνηση που θα κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Η κυβέρνηση Τσίπρα στις λίγες μέρες της, αποδείχθηκε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
Διαψεύστηκε πλήρως το όργιο καταστροφολογίας στο οποίο επιδόθηκε η Νέα Δημοκρατία, και οι φόβοι της Βούλτεψη για ελλείψεις ...στο χαρτί υγείας, η κυβέρνηση αναλαμβάνει καθήκοντα σε συνθήκες ομαλότητας
Για πρώτη φορά κάποιοι διαπραγματεύονται για το μέλλον της χώρας μας. Με συνέπεια, η κυβέρνησή εκθέτει τις απόψεις της διεκδικώντας ασφαλή και δίκαιη έξοδο από την κρίση . Ακόμα και στις πιο «σκληρές» δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων (που είναι αναμενόμενες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης) δεν γίνεται καν νύξη για το περίφημο grexit.
Ξεκίνησε επίσης η αποκατάσταση της ισότιμης σχέσης της χώρας στην Ευρώπη. Στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα είχε ιδιαίτερη συμβολή στη συνθετική απόφαση για τη Ρωσία.
Παρά τα όσα «προέβλεπαν» οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο δεν είναι απομονωμένη, αλλά δημιουργεί κύματα αναταράξεων και ρωγμές που αλλάζουν το Ευρωπαικό πολιτικό σκηνικό.
Ο ενωμένος Ελληνικός λαός μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να δώσει μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: