Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

92η μεταξύ 196 χωρών η Ελλάδα στην ταχύτητα του Διαδικτύου - Στη Γλυφάδα το πιο γρήγορο Ίντερνετ

Την 92η θέση, μεταξύ 196 κρατών ανά τον κόσμο, καταλαμβάνει η Ελλάδα όσον αφορά τις ταχύτητες του Διαδικτύου, με τη Γλυφάδα να είναι η περιοχή της χώρας με το ταχύτερο Ίντερνετ. Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα είναι τα 9,64Mbps, επίδοση που την κατατάσσει σε καλύτερη θέση, για παράδειγμα, από την Ιταλία, την Κύπρο και την Αλβανία, αλλά σε πολύ χειρότερη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
 Με βάση την παγκόσμια κατάταξη των χωρών, ανάλογα με τις ευρυζωνικές ταχύτητες που επιτυγχάνει η κάθε μία, όπως τις μετρά το Net Index, με βάση στοιχεία της OΟKLA, το ταχύτερο Ίντερνετ στον κόσμο απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης με μέση ταχύτητα τα 103,99Mbps και του Χονγκ Κόνγκ με 96,30Mbps. Με υπερ-υψηλές ταχύτητες "σερφάρουν" στο Διαδίκτυο και οι κάτοικοι της Νοτίου Κορέας, με 76,88Mbps, της Ιαπωνίας με 67,83Mbps, αλλά και της Ρουμανίας με 60Mbps, που αποτελούν τις πέντε αγορές του πλανήτη με τις μεγαλύτερες ταχύτητες περιήγησης στο Διαδίκτυο.
Σουηδία, Ολλανδία, Λιθουανία και Ελβετία είναι οι περιοχές της Ευρώπης, που βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών με το ταχύτερο Ίντερνετ στο κόσμο. Πολύ καλές επιδόσεις, από πλευράς Ευρώπης, έχουν και η Δανία, η Λετονία, η Μολδαβία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Εσθονία, η Φινλανδία και η Νορβηγία, που βρίσκονται στο “top 20” των χωρών του πλανήτη, που κάνουν πρωταθλητισμό στο γρήγορο Ίντερνετ.
Στον αντίποδα, στις “χελώνες” του διεθνούς Διαδικτύου ανήκει η Μπουρκίνα Φάσο, με τις χαμηλότερες ταχύτητες Ίντερνετ στον κόσμο, με μόλις 1,12Mbps.
Με βάση τις σχετικές μετρήσεις, σε παγκόσμια βάση η μέση ταχύτητα σύνδεσης είναι 22,04Mbps, ενώ η μέση ευρυζωνική ταχύτητα στην Ευρώπη είναι 27,3Mbps. Στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, η μέση ταχύτητας σύνδεσης είναι τα 27,4Mbps, στις χώρες του G8 - 28,8Mbps.
Πρώτη η Γλυφάδα
Οι μετρήσεις του Net Index, με βάση τα στοιχεία της OOKLA, αναδεικνύουν τη Γλυφάδα, με 17,24Mbps, την πόλη της Ελλάδας με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, ενώ ακολουθούν η Βούλα, με 17,04Mbps στη δεύτερη θέση και οι Σέρρες στην τρίτη με 13,87Mbps. Την πρώτη πεντάδα των ταχύτερων - από πλευράς Ίντερνετ - πόλεων της Ελλάδας συμπληρώνουν η Αλεξανδρούπολη (13,5Mbps) και η Κομοτηνή (11,46Mbps).
Η πόλη των Αθηνών βρίσκεται στην 16η θέση με μέση ταχύτητα 9,89Mbps, ακολουθούμενη από τη Θεσσαλονίκη στην 17η θέση, με 9,87Mbps.
Αρνητικό ρεκόρ ταχυτήτων, εντός των ελληνικών συνόρων, καταγράφει η πόλη των Ιωαννίνων με 8,08Mbps, η Καλαμάτα με 8,10Mbps και η Ναύπακτος με 8,36Mbps.

Δεν υπάρχουν σχόλια: