Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ως τα ξημερώματα συνεδρίαζε το κυβερνητικό συμβούλιο - Μαραθώνιος επικοινωνιών ως τη Δευτέρα


Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, για την αποτίμηση της πρώτης φάσης της διαπραγμάτευσης και κυρίως για να καταστρωθούν τα πλάνα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Περισσότερες από πέντε ώρες, οι υπουργοί της κυβέρνησης συζητούσαν στη συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τη 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο πρωθυπουργός, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσαν το κυβερνητικό συμβούλιο για τις επαφές που έκαναν, ενώ αν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έμεινε στις Βρυξέλλες, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέστρεψε στην Αθήνα και λίγο πριν τα μεσάνυχτα βρέθηκε μαζί με τους υπόλοιπους υπουργούς.
Μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να γίνει μπαράζ τηλεφωνημάτων στους εταίρους, σε αναζήτηση συμμαχιών πριν από το Eurogroup της Δευτέρα, ενώ στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση στην κρίσιμη συνεδρίαση.
Από το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζαν ότι αποδείχθηκε ουτοπία το κλίμα καταστροφολογίας «πως θα γινόταν χαμός στην οικονομία», που ήθελαν κάποιοι κύκλοι να περάσουν, ενώ η αισιοδοξία πηγάζει και από τη μετατόπιση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από το «εφαρμόστε επιτυχώς την αξιολόγηση» στο «αναζητούμε το κοινό έδαφος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: