Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Καινοφανές: "Task Force" για διαγραφή του χρέους στέλνουν οι ΗΠΑ στην Αθήνα με προσωπική εντολή Μ.Ομπάμα!

Οι ΗΠΑ έχουν λάβει καθαρά τα σήματα που εκπέμπει η Αθήνα και η νέα ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την πιθανότητα να αλλάξει στρατόιπεδο η Ελλάδα αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, μετά τις δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας στο θέμα του εθνικού χρέους της, στέλνει στην Αθήνα αποστολή για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή θα αποτελείται από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχουν γνώση της κρίσης χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.
Η αμερικανική ομάδα, εν είδη "Task Force", ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει την μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να τερματιστεί η κρίση του χρέους και η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.
Αν μπορούσε ας έκανε κι αλλώς: Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας από την Κύπρο που βρέθηκε σήμερα ήταν σαφέστατος: "Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις στο τραπέζι" αλλά τόνισε το "Αυτή την στιγμή..."
Αν δεν υπάρξει λύση στο χρέος από τους δυτικούς θα στραφεί προς την Μόσχα για οικονομική βοήθεια άφησε να εννοηθεί !
Και το έκανε σαφέστερο αυτό τονίζοντας ότι χωρίς την Ελλάδα και την Κύπρο, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Ευρωζώνη θα έχανε τη νοτιοανατολική τους πτέρυγα, αφού αμφότερες οι χώρες είναι σημαντικές και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, θα διαψευσθεί!
Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε η αποστολή της διαμεσολαβητικής ομάδας των ΗΠΑ!
Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού έπειτα από την επαφή που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Ως γνωστόν, η επαφή του Τ.Λιού με τον Γ.Βαρουφάκη έγινε με παραίνεση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα και τη δημόσια παρέμβασή του υπέρ της Ελλάδας.
Ο χρόνος έλευσης των αμερικανών εμπειρογνωμόνων - πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ - θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες που θα έχει στην Ουάσιγκτον την προσεχή Δευτέρα ο πρόεδρος Ομπάμα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Οι καιροί είναι δύσκολοι για γεωπολιτικές ακροβασίες για τις ΗΠΑ με δεδομένο, μάλιστα, ότι απέναντι από το Αιγαίο, στην μικραστιατική ακτή δεν βρίσκεται ο άλλοτε πειθήνιος σύμμαχος, η Τουρκία, η οποία θα ήταν χρήσιμη ως μοχλός πίεσης για την Αθήνα, υπό άλλες συνθήκες, αλλά η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν, άμεσος ανταγωνιστής των ΗΠΑ στην περιοχή και πλήρως αυτονομημένη από την Ουάσιγκτον...
Οσο για την τρόικα, κάποιες πηγές της που βρήκαν τρόπο επικοινωνίας μέσω του καναλιού Mega δήλωναν ότι "Η τρόικα δεν θα τελειώσει έτσι, Θα συζητάτε με τους υπαλλήλους μας και υπεύθυνος για την Ελλάδα είναι κάποιος κύριος Γκογιάλ"
Για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει ο Α.Τσίπρας και ο Γ.Βαρουφάκης τον "κύριο Γκογιάλ"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: