Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Οργή στη ΝΔ κατά Α. Σαμαρά - «Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» η υπογραφή του στο επαίσχυντο ψήφισμα κατά της Ελλάδας


Οργή από κορυφαία στελέχη στη ΝΔ για την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οργή η οποία κατευθύνεται ουσιαστικά προς την ηγεσία του κόμματος και τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στο επαίσχυντο για τον πρόεδρο της ΝΔ.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε στις 12 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφής των ηγετών των κομμάτων που μετέχουν στο ΕΡΡ, μεταξύ αυτών και η ΝΔ, και στο οποίο αναφέρεται αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Σήμερα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα EPP (European People's Party) πραγματοποίησε τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Κατά τη συνάντηση αυτή, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τόνισαν την ετοιμότητά τους να βρουν μια λύση για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
«Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας» αναφέρεται ακόμη στο ψήφισμα  «να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες του λαού της Ελλάδας δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο με μονομερή συμπεριφορά. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας οφείλει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα» σημειώνεται.
Μάλιστα σε δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος του ΕΡΡ Joseph Daul ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό πρακτικά να μην διαπραγματευθεί:
«Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να μην αποτελέσει εμπόδιο στο να βοηθήσει τον ελληνικό λαό» (…) «Τώρα είναι στο χέρι του Α. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας έτσι ώστε να  καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα πλήξει τον ελληνικό λαό».
Πρώτος το «χορό» των αντιδράσεων μέσα στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ άνοιξε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτοι»  το ψήφισμα του ΕΡΡ για την Ελλάδα, εκτιμώντας επίσης ότι ήταν «απαράδεκτη και η αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία».
Πρώτος ο Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος, μέσω Twitter, έκανε λόγο για «Απαράδεκτο ψήφισμα από το ΕΛΚ και απαράδεκτη αποδοχή από την ελληνική αντιπροσωπεία», ενώ, ακολούθησε ο Δημήτρης Σιούφας δήλωσε  Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία».
Με τον δικό της τρόπο σχολίασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: