Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Φωκίδος κκ. Θεόκτιστο από τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλία Σανιδά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, Πολιτισμού,& Αθλητισμού, Ηλίας Σανίδας, συναντήθηκε χθες, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 12:00 στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας,  με τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστο.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μίας σειράς προγραμματισμένων συναντήσεων του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με όλους τους Μητροπολίτες της Περιφέρειας, με κύριο θέμα συνομιλίας την τουριστική προβολή της Στερεάς Ελλάδας και τον θρησκευτικό Τουρισμό.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την προσέλκυση επισκεπτών – τουριστών στη Στερεά Ελλάδα, αξιοποιώντας τα σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δημιουργία ενός ενιαίου φυλλαδίου – χάρτη  που θα συγκεντρώνει το σύνολο των θρησκευτικών μνημείων της Περιφέρειας. Επιπλέον συζητήθηκαν πιθανές κοινές δράσεις και ενέργειες μεταξύ της Περιφέρειας και της Μητρόπολης Φωκίδας για την ανάδειξη των Μοναστηριών και των θρησκευτικών – πολιτιστικών μνημείων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.
Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η ανάπτυξη μίας πάγιας συνεργασίας με τις Μητροπόλεις και τους Μητροπολίτες της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να προαχθεί, ένα από τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, που δεν είναι άλλο από το σύνολο των θρησκευτικών της μνημείων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: