Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Οι Πολίτες στο Προσκήνιο για το Λαρνάκι - «ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΠΑΝΤΑ»


Όπως είναι γνωστό, κατά την Συνεδρίαση της 2-2-2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, το τελευταίο και σπουδαιότερο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης ήταν, η διατύπωση της άποψης του Σώματος για το θέμα που απασχολεί το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας. Και αυτό είναι η ανανέωση για ακόμα 10 χρόνια ή όχι της άδειας χρήσεως αιγιαλού και παραλίας από την Εταιρεία «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε» (εταιρείας του Ομίλου της S&B) στην θέση ''Κεφαλή-Λαρνάκι'' Ιτέας, όπου και η σκάλα φόρτωσης βωξίτη της Εταιρείας.
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, έχοντας ασχοληθεί σοβαρά και με επιμέλεια και όχι επιδερμικά με το θέμα, κατέθεσαν όλη την ισχύουσα
Αποδείξαμε στο Σώμα ότι :
Η Εταιρεία έχει χάσει εκ του Νόμου το δικαίωμα να ζητά ανανέωση της άδειας που είχε δοθεί από το 1990 και έληξε στις 22-1-2015, γιατί η νόμοι βάσει των οποίων είχε εκδοθεί η άδεια εκείνη έχουν καταργηθεί, αλλά και σε κάθε περίπτωση γιατί η παλαιά άδεια δεν έχει μεταβιβαστεί νομίμως από την S&B στην «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε» , η οποία κάνει χρήση του αιγιαλού και της παραλίας στο ΛΑΡΝΑΚΙ χωρίς άδεια.


Για τους ίδιους λόγους το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, δεν έχει την δυνατότητα να ανανεώσει την παλαιά άδεια με υπογραφή νέας συμβάσεως με την Εταιρεία. Η οποιαδήποτε αδειοδότηση για χρήση του αιγιαλού και της παραλίας, θα προέλθει βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, μετά από εγκρίσεις συναρμόδιων με το θέμα Υπουργείων και Οργανισμών, με τελική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών. Αυτό σημαίνει υποβολή εκ μέρους της Εταιρείας νέου αιτήματος, με πλήρη φάκελο όλων των νομιμοποιητικών στοιχείων της.
Κατόπιν αυτού, σημειώσαμε στην Πρόεδρο του Σώματος και στον Δήμαρχο ότι, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρξει έστω και έκφραση άποψης για θέμα το οποίο δεν υφίσταται νομικά. Παρ' ότι εμείς ήμασταν έτοιμοι και για αυτό το ενδεχόμενο.
Εστιάσαμε πάνω στο θέμα της νομιμότητας των ενεργειών της Εταιρείας με τρόπο «σφιχτό», γνωρίζοντας από την αρχή πως το συγκεκριμένο «έκαιγε».
Με την παρουσία των εκπροσώπων της Εταιρείας μέσα στην αίθουσα Συνεδριάσεων και τις προσβλητικές τοποθετήσεις τους και με πλήθος συνδημοτών να παρακολουθούν, ο κύριος Δήμαρχος επέλεξε την ...σχοινοβασία και την στρογγυλοποίηση του θέματος!!!. Επέλεξε να γίνει η συζήτηση, να ακουσθούν απόψεις, να υπάρξει ψηφοφορία και εάν υπάρχει νομικό πρόβλημα, ας το βρουν οι παρακάτω αρμόδιοι (!!!), όπως είπε.
Νομοθεσία και όλες τις πράξεις παραχωρήσεως που έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στο Δημόσιο και την Εταιρεία .

Δεν υπάρχουν σχόλια: