Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Συνεδρίαση της πρώτης Διατομεακής Επιτροπής Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας


Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Μίχου, συνεδρίασε για πρώτη φορά η διατομεακή Επιτροπή Τουρισμού της Φωκίδας με συμμετέχοντες τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Ηλία Σανίδα, τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο αρμόδιο για θέματα τουρισμού του Δήμου Δελφών, καθώς επίσης και τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δωρίδας.
Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντ/ρχη Τουρισμού για το σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας, το οποίο και εγκρίθηκε από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων για τις τουριστικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
«Η Φωκίδα διαθέτει ορισμένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία της Ελλάδας και χρήζει ιδιαίτερης προσέγγισης σε θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Σανίδας, ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι «Έχουμε την τύχη να βρίσκονται στην Περιφέρειά μας, οι Δελφοί, ο ομφαλός της γης. Πάνω σε αυτό χτίζουμε σταδιακά αλλά με μεθοδικότητα τον πολιτιστικό και περιηγητικό τουρισμό της Στερεάς Ελλάδας. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθμού και από κοινού προσπαθούμε να ενισχύσουμε την τουριστική κίνηση της περιοχής, επιχειρώντας να δώσουμε επιλογές περισσότερων ημερών παραμονής σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος εντός των ορίων της Στερεάς Ελλάδας».
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας, ενώ αναμένεται να επαναληφθεί άμεσα για την εξεύρεση και υλοποίηση συγκεκριμένων κοινών δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: