Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πόλεμος στη ΝΔ - Ζητούν να «πέσουν κεφάλια» - Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ για το χθεσινό φιάσκο

23-11-2015
Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ, μετά το χθεσινό φιάσκο με την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, ενώ οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν ζητήσει την παραίτηση των μελών της ΚΕΦΕ. 

Παράλληλα, η κόντρα και η απόδοση ευθυνών για την επιλογή της εταιρίας-φάντασμα που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη των εκλογών, συνεχίζεται. «Ο Γραμματέας υποστήριζε ότι η ΚΕΦΕ δεν έχει λόγο να δει την εταιρία» τόνισε στο Mega ο Φίλιππος Ταυρής, μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. 

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της Μαριέττας Γιαννάκου, την οποία πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μεταβατική πρόεδρο, προκειμένου να οδηγήσει με διαφάνεια το κόμμα σε εκλογές. Η κυρία Γιαννάκου τονίζει ότι το αίτημα μπορεί να γίνει αποδεκτό, μόνον εφόσον προταθεί και από τους 4 υποψήφιους και ληφθούν αποφάσεις στα αρμόδια όργανα του κόμματος. «Η ΝΔ οδηγείται στο γκρεμό» τόνισε η κυρία Γιαννάκου.
Στα δύο έχει χωριστεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. 16 βουλευτές του κόμματος ζητούν τη σύγκληση του οργάνου, τονίζοντας ότι «μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας, συνέβησαν, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ζητώ την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι υποχρέωση μας, ως Βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας» υπογραμμίζει Λευτέρης Αυγενάκης που υπογράφει την επιστολή. Συνυπογράφουν οι: Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης, Χρήστος Κέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: