Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Δηλώσεις ενδιαφέροντος για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

23-11-2015

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φωκίδας σχετικά με την υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος για απόκτηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

" Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φωκίδας ενημερώνει όσους  παραγωγούς ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια για φύτευση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου να υποβάλουν δηλώσεις ενδιαφέροντος για χορήγηση άδειας φύτευσης έως 15 Δεκεμβρίου 2015 στα γραφεία της ΔΑΟΚ  στην Άμφισσα και το Ευπάλιο.
Τα ελάχιστα στοιχεία της αίτησης είναι 

i) της αιτούμενης έκτασης 
ii) της περιοχής (Νομός, Δ. Διαμέρισμα, Τοποθεσία) στην οποία υποβάλλεται η δήλωση αυτή 
iii) αν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο αγροτεμάχιο για την αιτούμενη έκταση. 
Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις ενδιαφέροντος δεν αποτελούν αίτηση για χορήγηση άδειας φύτευσης καθώς η διαδικασία σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας που θα αποφασιστούν θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από 1ης Μαρτίου 2016.
Θα πρέπει επίσης να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέχρι αυτή τη στιγμή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι άδειες φύτευσης που θα χορηγούνται από το 2016 και μετά δεν ενισχύονται οικονομικά μέσω του προγράμματος αναδιάρθρωσης. Αντίθετα δικαιώματα φύτευσης, δικαιώματα αναφύτευσης και δικαιώματα από μεταβίβαση που έχουν χορηγηθεί ως 31-12-2015 ενισχύονται μέσω του προγράμματος αναδιάρθρωσης κανονικά.
Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι η φύτευση αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες χωρίς την χορήγηση άδειας φύτευσης από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαγορεύεται και όσοι παράνομοι αμπελώνες εντοπιστούν θα πρέπει να εκριζωθούν άμεσα ειδάλλως επιβάλλονται βαρύτατα πρόστιμα σύμφωνα με την ισχύουσα Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άμφισσας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: