Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Eurobank - Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία

17-11-2015

Τελετή βράβευσης στη Χαλκίδα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Χαλκίδα η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας,στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank,«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 13Νοεμβρίου 2015, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 13η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα. 
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτής Εύβοιας Γεώργιος Ακριώτης, Ζωή Λιβανίου και Αναστάσιος Πρατσόλης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδείας Πατέρας Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας Δημήτριος Αργύρης, ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Γεώργιος Σανιδάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκιδέων Αντώνιος Πατέλης, η εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου Κατερίνα Καραδήμα, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Αικατερίνη Καραμάνου, καθώς και πολλοί ακόμα παράγοντες της εκπαίδευσης και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Τιμόθεος Μπαϊμπάκης ο οποίος συνεχάρη τους νέους για τον αγώνα τους, ενώ εξήρε την αξιέπαινη πρωτοβουλία της Eurobank που αποτελεί κίνητρο για όλους τους μαθητές και ευχήθηκε το παράδειγμα να ακολουθήσουν και άλλοι οργανισμοί.
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδείας Πατέρας Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης τόνισε ότι αυτή η εκδήλωση τιμά την αξιόλογη πρωτοβουλία της Eurobank και συνεχάρη τα παιδιά που αρίστευσαν, καθώς και τους γονείς και καθηγητές τους.
Ο Βουλευτής Εύβοιας Γεώργιος Ακριώτηςεξέφρασε συγχαρητήρια στην Τράπεζα για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, καθώς και στους αριστούχους που παρά την οικονομική κρίση πέτυχαν το μέγιστο αποτέλεσμα των κόπων τους.
Στη συνέχεια, η Βουλευτής Εύβοιας Ζωή Λιβανίου τόνισε τη σπουδαιότητα της επιβράβευσης αυτής και απευθυνόμενη στους νέους, τους εκκολαπτόμενους επιστήμονες, τους προέτρεψε να συμμετέχουν στα δρώμενα της χώρας και να καινοτομήσουν.
Ο Βουλευτής Εύβοιας Αναστάσιος Πρατσόλης σημείωσε ότι αυτή η εκδήλωση επιβραβεύει τους κόπους και τις θυσίες των μαθητών, κερδίζοντας το πρώτο μεγάλο έπαθλο για το μέλλον τους, ενώ συνεχάρη την Τράπεζα, καθώς και τους γονείς και καθηγητές.
Ακολούθως, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας Δημήτριος Αργύρης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, εξήρε την πρωτοβουλία αυτή της Τράπεζα που δείχνει τον ανθρώπινο χαρακτήρα της και αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις προσπάθειες των παιδιών που αρίστευσαν στην Ελλάδα της κρίσης, ενώ συνεχάρη τους νέους και τις οικογένειές τους.
Στη συνέχεια, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκιδέων και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου Αντώνιος Πατέλης έδωσε συγχαρητήρια στη Eurobank που για ακόμα μια χρονιά εξακολουθεί να επιβραβεύει τη γνώση, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους τους προέτρεψε να συνεχίσουν να επιδιώκουν την αριστεία, σημειώνοντας ότι δεν φορολογείται και δεν ποινικοποιείται.
Τέλος, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Αικατερίνη Καραμάνου, εκ μέρους της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, απευθυνόμενη στα παιδιά σημείωσε ότι τόλμησαν, μόχθησαν και πραγματοποίησαν το όνειρό τους κάνοντας περήφανους τις οικογένειες και τα σχολεία τους, ενώ συνεχάρη τη Eurobank για αυτή την πρωτοβουλία που επιβραβεύει την παιδεία.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο ΝομόΒοιωτίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Θήβαςτο οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Θάλεια-Ελευθερία Μπουσού, στο Νομό Εύβοιας στο 1οΓενικό Λύκειο Αλιβερίου για τον Γεώργιο Μπαϊρακτάρη και στο Γενικό Λύκειο Νέας Αρτάκης για τη Δήμητρα Παπαθεοδοσίου, στο Νομό Ευρυτανίας στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου για την Ελένη Αντιγόνη Νταή, στο Νομό Φθιώτιδας στο 6οΓενικό Λύκειο Λαμίαςγια τον Φαίδωνα-Νικόλαο Ανδρεαδάκη και στο Νομό Φωκίδας στο Γενικό Λύκειο Γαλαξιδίου για την Ηλιάνα Γρίβα.
Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων Eurobank Ανατολικής Στερεάς, κ. Ιωάννης Μαρτίνης τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό, μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει, έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους, διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.
Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της». 

Τα βραβεία της Eurobank για το Νομό μας έλαβαν οι εξής:

1. Ήλια – Παγωνίτσα Ανδρώνου από το Γενικό Λύκειο Ιτέας
2. Ηλιάνα Γρίβα από το Γενικό Λύκειο Γαλαξιδίου
3. Ιωάννα Λυκοκάπη από το Γενικό Λύκειο Άμφισσας
4. Χαράλαμπος Ντζουγάνης από το Γενικό Λύκειο Ευπαλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: