Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Καραμανλής: Ούτε για αστείο μη μιλάτε για διάσπαση της ΝΔ

30-11-2015

Κάθετα αντίθετος σε οποιοδήποτε σενάριο διάσπασης της ΝΔ εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ζητά να ολοκληρωθούν σύντομα οι εκλογές στο κόμμα.
karamanlis-oute-gia-asteio-mi-milate-gia-diaspasi-tis-nd
«Διάσπαση; Ούτε για αστείο…». Με αυτή τη φράση φέρεται να απαντά ο Κώστας Καραμανλής, όταν του θέτουν το ερώτημα εάν βλέπει διάσπαση της Ν.Δ. Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν θέλει καν να συζητά το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να υποστεί μια ακόμα διάσπαση, ειδικά την παρούσα χρονική περίοδο, που κατά τον ίδιο ο τόπος θέλει μια ισχυρή και δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Η Ν.Δ. χρειάζεται να είναι δυνατή, ενωμένη, συμπαγής και θεσμικά υπεύθυνη για να επιτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερο το ρόλο της ως αξιωματική αντιπολίτευση» τονίζει ο Κ.Καραμανλής σε συνομιλητές του, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες τον ρωτούν με αγωνία για το αύριο της Ν.Δ. Αρνείται να αποδεχθεί ως βάσιμα τα σενάρια περί διάσπασης της Ν.Δ. Δεν πιστεύει ότι κάποιοι, και μάλιστα οι «σαμαρικοί», απεργάζονται σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος και άρα θα πλήξουν τη Ν.Δ. 
Διετέλεσε πρόεδρός της επί 13 χρόνια και πεντέμισι χρόνια Πρωθυπουργός και άρα όχι μόνο συζητά για το παρόν και το μέλλον της, αλλά θεωρεί ότι η εκκρεμότητα με την εκλογή του νέου αρχηγού, πρέπει πάση θυσία, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

"Να τελειώνουν σύντομα οι εσωκομματικές εκλογές"

Αν και είναι βαθύτατα προβληματισμένος με την εικόνα που εκπέμπει η Ν.Δ. τις τελευταίες ημέρες, πιστεύει ότι όλα θα τα γιατρέψει ο πανδαμάτωρ χρόνος, αρκεί το κόμμα μετά την εκλογή νέου αρχηγού, να είναι σοβαρό, υπεύθυνο, ενωμένο και δυνατό, να ασκεί σκληρή αντιπολίτευση όπου χρειάζεται, να καταθέτει προτάσεις και να μην κλείνει την πόρτα της συνεννόησης εάν είναι εθνικά αναγκαίο. 
Στην παρούσα φάση όμως πρέπει να κλείσει το κεφάλαιο εκλογές στη ΝΔ και να διαφυλαχθεί η ενότητα του κόμματος, ειδικά σε μια περίοδο που ουδείς δύναται να προεξοφλήσει τι μπορεί να γίνει ευρύτερα στην περιοχή και τι συνέπειες θα υπάρξουν για τη χώρα μας.
Γι’ αυτό εμμένει ότι πρώτιστος στόχος είναι να τελειώσει η διαδικασία εκλογών, να αποκλιμακωθεί η ένταση και σιγά-σιγά όλοι θα βρουν το ρόλο τους στη νέα εποχή και στη νέα κατάσταση. Αρκεί όλοι να αποδεχθούν, ως οφείλουν το αποτέλεσμα και η πλειοψηφία να σέβεται τη μειοψηφία και το αντίστροφο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: