Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ένωση Εργαζομένων στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες "Εργοταξιακό":Θέλουμε εργασία με αξιοπρέπεια, με εργασιακά δικαιώματα, με ασφάλεια.

9-11-2015

Το αίσχος της εργοδοσίας δεν έχει τελειωμό. Με εκβιασμούς απειλεί συναδέλφους μας ότι θα τους απολύσει εάν δεν υπογράψουν κείμενο καταδίκης του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας. Δηλαδή να καταγγείλουν τους συνδικαλιστές διότι κάλεσαν την Επιθεώρηση Μεταλλείων να κάνει ελέγχους για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις στοές. Συνθήκες που έχουν οδηγήσει τους τελευταίους μήνες σε εφτά καταγεγραμμένα εργατικά ατυχήματα, πιο πολλά από κάθε άλλη φορά. Η εργοδοσία με λίγα λόγια, μας καλεί να απαιτήσουμε να μην ξαναγίνουν έλεγχοι!!!!!!Ο διευθυντής δεν έμεινε μόνο σε αυτό, απαίτησε από τους συναδέλφους μας με το πιστόλι στον κρόταφο να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας!!!!!! Την εταιρία την ενόχλησε που το σωματείο και το Εργατικό Κέντρο προσπαθούν με κάθε μέσο να προστατέψουν την ασφάλεια και τη ζωή των συναδέλφων. Την ενόχλησε που σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντί της, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, απαιτώντας αξιοπρεπείς μισθούς και την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Η υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων είναι υποχρέωση κάθε τίμιου συνδικαλιστή. 
Συνάδελφοι,
Ο λόγος που προχωρά σε αυτές τις ενέργειες η εταιρία είναι γιατί θέλει να βγάλει από τη μέση κάθε εμπόδιο που μπαίνει στην εξασφάλιση των κερδών της. Μας βλέπει σαν καύσιμη ύλη που μπορεί να τις επιφέρει τεράστια κέρδη και στο βωμό της κερδοφορίας της πότε να μας θυσιάζει στέλνοντας πολλούς συναδέλφους μας στην ανεργία, πότε στέλνοντας μας να δουλέψουμε στα σύγχρονα κάτεργα για ένα κομμάτι ψωμί βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή μας (βλέπε εργατικά ατυχήματα).
Σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε στο σωματείο σας, να σταθείτε πλάι στο Εργατικό Κέντρο, να παλέψουμε από κοινού να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες της εργοδοσίας να μας τρομοκρατήσει και να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα μας, να παρέμβει για ακόμα μια φορά απροκάλυπτα στη λειτουργία του σωματείου μας.
Θέλουμε εργασία με αξιοπρέπεια, με εργασιακά δικαιώματα, με ασφάλεια.

Υ.Γ. Όσο για τις χυδαίες και προσβλητικές εκφράσεις πεζοδρομίου που χρησιμοποίησε ο διευθυντής για να επιτεθεί στα μέλη του ΔΣ του σωματείου μας, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας που κρύβεται πίσω από τα κουστούμια και τις γραβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: