Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μέτωπο Γαλλίας-ΗΠΑ-Ρωσίας κατά του ISIS

17-11-2015

Νέες αεροπορικές επιδρομές γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών κατά της ISIS την ώρα που συστήνεται νέο μέτωπο Γαλλίας-ΗΠΑ-Ρωσίας.


metwpo-gallias-ipa-rwsias-kata-tou-isis

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αεροπορικές επιδρομές των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών κατά στόχος του ISIS στη Ράκα της Συρίας την ώρα που συστήνεται νέο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας με τη συμμετοχή της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Λίγες ώρες αφότου ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε στην κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Εθνοσυνέλευσης, ότι η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο οι γαλλικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέους βομβαρδισμούς με 16 βόμβες κατά του ISIS. Στους βομβαρδισμούς έλαβαν μέρος 10 αεροσκάφη,  Rafale and Mirage 2000 και η επιδρομή εκτελέστηκε σε συντονισμό με τις ΗΠΑ. 
Τα γαλλικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από τις βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία. Έως τα τέλη της εβδομάδας θα έχει φθάσει στην ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ.
Ο Φρανσουά Ολάντ έχει ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να εγκριθεί ένα κοινό ψήφισμα που θα καταδικάζει την τρομοκρατία ενώ της επόμενες μέρες θα έχει κατ'ιδίαν συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ζήτησα από τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας να θέσει σε εφαρμογή την πρόβλεψη των ευρωπαϊκών συνθηκών που αναφέρει ότι όταν μια χώρα της Ε.Ε. δέχεται επίθεση όλες οι χώρες πρέπει να συμπαρασταθούν... Τους τελευταίους μήνες αποτρέψαμε πολλές επιθέσεις. Πρέπει να αμυνθούμε, άμεσα και μακροπρόθεσμα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας» σημείωσε.
Για την ώρα το σενάριο της αποστολής χερσαίων δυνάμεων, τουλάχιστον αμερικανικών στη Συρία αποκλείεται, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε αλλαγή στρατηγικής στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο της Ομάδας των G20 στην Τουρκία, είπε ότι ο υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμός που πολεμά τους τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία θα διπλασιάσει τις προσπάθειες να εφαρμόσει την στρατηγική του, αντί να κινηθεί προς μία νέα κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: