Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας: Αύριο η βρετανική ταινία "Pride"

5-11-2015

Παρασκευή 6/11/2015 στις 9μμ
Η βρετανική ταινία «Pride» του Μάθιου Γουόρκας

Μια ευχάριστη ταινία με χιούμορ και ευαισθησία που βασίζεται σε μια συναρπαστική, πραγματική ιστορία και πολλά από τα πρόσωπα της ταινίας είναι πραγματικά.

Δείτε το trailer της ταινίας: 




ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ (συνολικά 8 βραβεία και 15 υποψηφιότητες)
Βρετανικό βραβείο Ανεξάρτητου κινηματογράφου καλύτερης ταινίας, καλύτερου σεναρίου, Ανδρικού ρόλου, Β΄ Γυναικείου ρόλου. Βραβείο BAFTAσκηνοθεσίας.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Τον Μάρτιο του 1984, η κυβέρνηση Θάτσερ ανακοίνωσε την απόφασή της να κλείσει 20 ανθρακωρυχεία και σε μελλοντική προοπτική συνολικά 70. Υπήρξαν τεράστιες διαδηλώσεις και απεργίες. Οι ανθρακωρύχοι της Νότιας Ουαλίας επέδειξαν τότε μια αξιοθαύμαστη ενότητα και αλληλεγγύη. Στο Λονδίνο μια ομάδα γκέι ακτιβιστών προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξει τους ανθρακωρύχους και τις οικογένειές τους.
Χιούμορ, κοινωνική ευαισθησία, καλογραμμένοι χαρακτήρες σε μια ταινία που χτυπά φλέβα σε ένα από τα πιο επίκαιρα κοινωνικά θέματα των τελευταίων χρόνων, διδάσκοντας αλληλεγγύη, ισότητα. Και όλα αυτά με γέλιο και χωρίς διδακτισμό.
            Ο Μάθιου Γουόρκας βρίσκεται στην ευθεία γραμμή των μεγάλων σκηνοθετών του βρετανικού θεάτρου με πλούσια προϋπηρεσία στη σκηνή. Πρόσφατα τοποθετήθηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του OldVic, αντικαθιστώντας τον Κέβιν Σπέϊσι. Στην ταινία συμμετέχει ένα εξαιρετικό καστ βρετανών ηθοποιών: ο εκπληκτικός Μπιλ Νάι, η υπέροχη ΙμέλνταΣτάντον (Το μυστικό της Βέρα Ντρέικ), ο Ντομινικ Γουέστ κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: