Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Συζητήθηκε στη Βουλή η ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στο ΤΕΙ Στερεάς - Με έκτακτο προσωπικό θα καλυφθούν οι θέσεις καθηγητών [vid]

18-11-2015

Να εξασφαλιστεί άμεσα και απρόσκοπτα η λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα του Παραρτήματος Άμφισσας, όπου τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα, ζήτησε το ΚΚΕ με Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα 16/11.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης καυτηρίασε την ποινικοποίηση των αγώνων των σπουδαστών με την εισαγγελική παρέμβαση ενάντια στις κινητοποιήσεις για την εγκύκλιο που επιβάλλει την καταβολή εγγύησης 100 ευρώ για τη στέγαση σε κάθε σπουδαστή!
Επίσης τόνισε πως πρέπει να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Να δοθούν άμεσα τα συγγράμματα, δωρεάν για όλους τους σπουδαστές και να συντηρηθούν και να εξοπλιστούν επαρκώς τα εργαστήρια και οι αίθουσες διδασκαλίας, να εξασφαλιστεί δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές.
Αναφέρθηκε στις τραγικές περικοπές στη χρηματοδότησή του, στην έλλειψη του προσωπικού, στην κακή συντήρηση των εγκαταστάσεων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα Τμήματα της Λαμίας, της Χαλκίδας, του Καρπενησίου και της Άμφισσας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν τα Τμήματα αυτά να οργανώσουν τα προβλεπόμενα εργαστήρια. Στη μη παροχή ή καθυστέρηση συγγραμμάτων και στη σίτιση και στέγαση των σπουδαστών.
Σημείωσε ότι «όλα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της δραστικής περικοπής δαπανών με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων με ιδιωτικο-οικονομικούς όρους, η οποία ακολουθεί πιστά τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτό».

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι θα γίνει πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και πρόσθεσε πως δεν έχει αναφερθεί στο υπουργείο πρόβλημα με τα συγγράμματα. Για το χαράτσι των 100 ευρώ σαν εγγύηση στέγασης επικαλέστηκε το αυτοδιοίκητο των ΤΕΙ και ανέφερε πως δεν ήταν απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ενώ για την εισαγγελική παρέμβαση απάντησε ότι το έμαθε από την Ερώτηση του ΚΚΕ και εξέφρασε τη διαφωνία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: