Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ψηφίστηκε στη Βουλή η δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων

6-11-2015

Ψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο που προβλέπει την εφαρμογή προαπαιτούμενων μέτρων.


Ψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο που προβλέπει την εφαρμογή προαπαιτούμενων μέτρων, καθώς και την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για ενεργειακά θέματα.
Oι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταψήφισαν το άρθρο 53 για φορολογικές υποθέσεις του Μεγάρου Μουσικής, ενώ το υπερψήφισαν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, δηλαδή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ.
Το άρθρο καταψήφισε η κυρία Αννα Βαγενά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κυρία Ελενα Κουντουρά των ΑΝΕΛ υπερψήφισε. 


Πως ψήφισαν τα κόμματα 
- Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε όλα τα άρθρα. Διαφοροποιήθηκε η βουλευτής 'Αννα Βαγενά, η οποία καταψήφισε το άρθρο 53.
- Η ΝΔ καταψήφισε όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53, το οποίο υπερψήφισε. Η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη καταψήφισε όλα τα άρθρα, διαφοροποιούμενη επί του άρθρου 53 που το ψήφισε το κόμμα της.  
- Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 35 και 39. 
- Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από το 39, το 44 και το 53, τα οποία υπερψήφισε. 
- Το Ποτάμι καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 31, 39, 44 και 53. 
- Το ΚΚΕ καταψήφισε όλα τα άρθρα, αλλά υπερψήψισε το 39, το 43 και το 53 και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 31, 42, 44. 
- Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερψήφισαν όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53. Παρά την αρνητική ψήφο του έτερου κόμματος της συγκυβέρνησης, το άρθρο «πέρασε», καθώς υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. 
-Η Ένωση Κεντρώων καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 35, 39 και 53, στα οποία έδωσε την έγκρισή της.

Ενταση με τη Γεροβασίλη και βουλευτές της ΝΔ

Λίγο πριν την ψηφοφορία επικράτησε νέα ένταση ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο κα. Ολγα Γεροβασίλη και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη. 
Η κα, Γεροβασίλη επέστρεψε στη ΝΔ τις κατηγορίες της περί ηθικού αυτουργού που απέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση στον Νίκο Φίλη για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου.
Το κυβερνητικό στέλεχος κατηγόρησε την ΝΔ ότι ήταν αυτή που πυροδότησε την ένταση προαναγγέλλοντας ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν τη κεφαλή του υπουργού Παιδείας επί πίνακι.
«Οι ακροδεξιοί που δρουν ενάντια στη Νέα Δημοκρατία δεν βλέπουν τι έχουν απέναντι τους. Δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη και επιτέθηκαν στον κ.Κουμουτσάκο» δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη προκαλώντας ένταση και έκρηξη στις τάξεις της ΝΔ.
Η αναταραχή ήταν τόσο μεγάλη που ο Νικήτας Κακλαμάνης εξεμάνη.
«Επιτέλους κυρία Γεροβασίλη ήρθατε να ψηφίσετε. Αλλά οι υπόλοιποι βρισκόμαστε εδώ και δύο ημέρες».
Έτερο σημείο τριβής ήταν η νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαλλάσσονται από ποινικές και αστικές ευθύνες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης στην περίπτωση που υποθέσεις που ελέγχουν οδηγούνται σε παραγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: