Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Η καυτή επιστολή Σακελλαρίδη: Δεν μπορώ να ψηφίσω αυτά τα μέτρα

19-11-2015

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε και έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας.
tin-paraitisi-sakellaridi-zitise-o-aleksis-tsipras

Μίνι κυβερνητική κρίση έχει ξεσπάσει με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια απόψε το βράδυ στη Βουλή.
Με επιστολή του πριν από λίγο προς τον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Σακελλαρίδης ζητά την αντικατάστασή του στη Βουλή ενώ με ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
»Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.
»Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.
»Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».


Το παρασκήνιο της παραίτησης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου από χθες το βράδυ είχε πληροφορίες ότι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τις «ουρές» από τα πρώτα προαπαιτούμενα και τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.
Μάλιστα ο κ. Σακελλαρίδης αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε κορυφαία στελέχη του κόμματος, ενημέρωσε για τις προθέσεις του ενώ κατά τη διάρκεια της επίμαζης συνεδρίασης δεν τοποθετήθηκε επί του ν/σ. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, χθες το βράδυ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σακελλαρίδη με τον τελευταίο να ζητά αλλαγές σε πολλές από τις διατυπώσεις του ν/σ, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να ζητήσει και να λάβει τελικά την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.  
Τη θέση του κ. Σακελλαρίδη θα καταλάβει ο νυν γγ του υπουργείου Εσωτερικών Χρίστοφορος Βερναρδάκης.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα».
Η κίνηση του κ. Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση Σακελλαρίδη θεωρείται και είναι μήνυμα σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την σημερινή ψηφοφορία. 


Ποτάμι: Ο ένας ντράπηκε και έφυγε. Οι άλλοι;


"Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πριν από λίγους μήνες φώναζαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, θα νιώθουν σήμερα ντροπή βλέποντας τις ρυθμίσεις που φέρνει τελικά η κυβέρνησή τους", αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: 
"Η εξουσία όμως είναι γλυκιά και δε σε αφήνει να αντιδράσεις, πολλές φορές ούτε καν να μιλήσεις. Και ένας που τόλμησε να διαφωνήσει, κλήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να φύγει από τη Βουλή. Και έφυγε. Προτίμησε δηλαδή να παραιτηθεί παρά να εξευτελιστεί. Οι υπόλοιποι, τι θα πουν αύριο σε όλους αυτούς που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους σβήσουν τα δάνεια;
ΥΓ: Πάντως οι βουλευτές στις δημοκρατίες δίνουν λόγο στην συνείδησή τους και σε αυτούς που τους εκλέγουν και όχι στους κομματικούς κομισάριους".


Δεν υπάρχουν σχόλια: