Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ημερίδα για την Διαχείριση Άγχους και Διαπροσωπικών συγκρούσεων στο Χώρο της Εργασίας

20-11-2015

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015ώρα έναρξης 18.00, στο χώρο του Κέντρου Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές ν. Φωκίδας (Σαλώνων 29, Άμφισσα).

Το Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και με τη συμβολή του Δικτύου Συνεργαζόμενων φορέων για την υγεία «Ακεσώ», διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Άγχους και Διαπροσωπικών συγκρούσεων στο Χώρο της Εργασίας».

Έχει διαπιστωθεί πως το παθολογικό άγχος κατά την πραγματοποίηση των εργασιακών καθηκόντων οδηγεί σε σημαντική έκπτωση σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας του ατόμου, ενώ η χρόνια συσσώρευσή του  συντελεί στην επιβάρυνση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Δεδομένα καταδεικνύουν τη σημαντική επιβάρυνση των εργαζομένων ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης.
Σκοπός της παρούσας ομιλίας είναι η ευαισθητοποίηση στα συμπτώματα παθολογικού άγχους καθώς και η εκμάθηση πρακτικών τρόπων αντιμετώπισής τους. Επιπλέον, είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα γνωρίσματα και τις ιδιαιτερότητες του συνδρόμου εργασιακής εξουθένωσης, ειδικότερα όσον αφορά τα επαγγέλματα υγείας (Burn out).
Η ημερίδα θα έχει διάρκεια 3 ωρών και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος. Απευθύνεται σε εργαζόμενους σε διαφόρους τομείς και υπηρεσίες υγείας, σε γονείς – εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς καθώς και γενικότερα σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από συμπτώματα εργασιακού stress – εξουθένωσης.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες κατόπιν αίτησης.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2265023333 και στο e-mail kentrohmerasfoki@gmail.com  

Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: