Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ...

13/10/2015

Η ΔΕΛΤΑ πάει στα... ΜΑΤ. Η «απορρόφηση» μερίδας μοτοσυκλετών της συγκεκριμένης υπηρεσίας, που μετρά τις περισσότερες καταγγελίες για βιαιότητα στη δράση της, προωθείται στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια παρουσίασης των σχετικών προτάσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε η «διάσπαση» του προσωπικού της ΔΕΛΤΑ, με το μεγαλύτερο μέρος του να υπαχθεί στα ΜΑΤ και να αποτελέσει την υποστηρικτική ομάδα συλλήψεων κατά τη διάρκεια επεισοδίων που εκδηλώνονται στην Αθήνα. Όσοι από τους αστυνομικούς δεν δεχθούν αυτή την ενσωμάτωση ενδεχομένως θα στελεχώσουν τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ίσως και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.. 
Στόχος αυτών των αλλαγών στην μηχανοκίνητη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή», είναι η «απώλεια» της επιχειρησιακής της αυτονομίας και η υποστηρικτική ενίσχυση των διμοιριών των ΜΑΤ. Η συγκεκριμένη λύση προέκυψε υπό το βάρος των πολιτικών πιέσεων κατάργησής της από τη μία και οι ενστάσεις διατήρησής από ανώτατους αξιωματικούς, από την άλλη. 

Συμφωνούν και οι αστυνομικοί

Στελέχη της ΔΕΛΤΑ και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί τους, αρχικά βλέπουν θετικά αυτή την αφομοίωση, καθώς η ένταξή τους στα ΜΑΤ προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος 150 ευρώ, που δικαιούνται όσοι υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.
Λεπτομερέστερες ανακοινώσεις για την τύχη της ΔΕΛΤΑ και για το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας πρόκειται να ανακοινώσει σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Πρόκειται να αναφερθεί σε αναδιάταξη τμημάτων σε Αττική και στην περιφέρεια, σε κατάργηση αστυνομικών σταθμών, ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: