Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Αλλάζουν όλα για γάλα, ψωμί και εκπτώσεις

22-10-2015

Τέλος στο επταήμερο της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Οι αλλαγές για την πώληση του ψωμιού. Η συμφωνία κουαρτέτου και υπουργείου Οικονομίας.
allazoun-ola-gia-gala-pswmi-kai-ekptwseis

Ψωμί από παντού, γάλα με διάρκεια που θα εγγυάται ο παραγωγός και προσφορές όλο τον χρόνο.
Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και συγκεκριμένα οι διατάξεις για το γάλα, το ψωμί και τις εκπτώσεις ήταν ένα από τα αντικείμενα που απασχόλησαν την πρώτη ημέρα των επαφών των υπουργών της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών.
Οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν και θα ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες στους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Υπηρεσιών είναι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» οι εξής:

- Τους τίτλους «αρτοποιείο», «αρτοποιός» και «φούρνος» θα μπορούν πλέον να τους χρησιμοποιούν όχι μόνο όσοι παράγουν ψωμί με την χρήση πρώτων υλών αλλά και εκείνοι που θα διαθέτουν και απλά συστήματα έψησης του προϊόντος. Στη διάταξη θα προβλέπεται, όμως, ότι οι φούρνοι που παράγουν ψωμί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «φρέσκο ψωμί».

-Καταργείται το επταήμερο της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος και οι παρασκευαστές πλέον θα ορίζουν ελεύθερα την ημερομηνία λήξης.

-Διατηρείται το σημερινό καθεστώς των τακτικών και των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν προσφορές όλο τον χρόνο ενώ για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές η λύση μετατίθεται μετά την εκκρεμούσα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: