Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟ ΓΙΑΓΤΖΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

19-10-2015

Το Γιάγτζειο σώθηκε κ. Δήμαρχε… Για το Γηροκομείο θα μας ενημερώσετε;

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Δελφών, Αθανάσιο Ηλ. Παναγιωτόπουλο, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Γιαγτζείου Ιδρύματος («Γιάγτζειος Επαγγελματική Σχολή») συμφωνητικό μακροχρόνιας εκμίσθωσης 2.500 περίπου στρεμμάτων γεωργικής γης στο Αυλάκι Στυλίδας με την εταιρεία “EUCALYPTUS Ι.Κ.Ε.”.
Η μισθωτική σύμβαση έχει διάρκεια εννέα ετών με δικαίωμα παράτασης, ενώ θα αποδίδει στο Ίδρυμα ετήσιο μίσθωμα ύψους 169.000 ευρώ, αποτελεί δε η εξέλιξη αυτή το επιστέγασμα της συστηματικής μας προσπάθειας για την προσέλκυση μιας σοβαρής επένδυσης στην αξιόλογη αυτή έκταση.
Το Γιάγτζειο Ίδρυμα διέρχεται από το έτος 2010 μεγάλη κρίση, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην κατάρρευσή του, κατάφερε ωστόσο να σταθεί όλα αυτά τα χρόνια αξιοπρεπώς και να λειτουργήσει εντατικά και επιτυχημένα το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, κυρίως χάρη στο φιλότιμο και στη διάθεση προσφοράς του προσωπικού του.

Πλέον, τόσο με την παραπάνω εξέλιξη, όσο και με άλλες κινήσεις αξιοποίησης της περιουσίας του που σχεδιάζονται, δημιουργούνται ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον του Ιδρύματος, η συνετή διαχείριση του οποίου είναι αυτονόητη δέσμευση και υποχρέωση της Διαχειριστικής Επιτροπής και των εργαζομένων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: