Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ.ΣΕΡΝΙΚΑΚΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΤΣΑΒΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΔΕΛΦΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΙΛΑΛΑ-ΤΣΑΚΙΡΗ

10/10/2015

Με λύπη μου διάβασα την επιστολή σας όπως αυτή δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.  Παρουσιάζετε την εικόνα ότι εσείς έχετε το αλάθητο και για ότι συμβαίνει, που δεν συνάδει με τις δικές σας απόψεις, οι ευθύνες ανήκουν σε άλλους.

            Η αναφορά σας η οποία γίνεται, κατά την δική σας γνωμάτευση και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς, στην αμέλεια ή στον δόλο της επιτροπής του άρθρου 152, που απαρτίζεται από έγκριτους και υψηλόβαθμους δικαστικούς και στις ενέργειες στις οποίες προτίθεσθε να  προβείτε δεν με αφορά και είναι αποκλειστικά δικό σας θέμα.  Γνώμη μου είναι όμως ότι, επειδή «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», θα οφείλατε και οφείλετε να ενημερώσετε εγγράφως την γραμματεία της επιτροπής να σας ενημερώνουν όταν συζητούνται θέματα του Δήμου, έτσι ώστε να παρίστασθε και να τα υποστηρίζετε, όπως γνωρίζω ότι γινότανε στο παρελθόν, επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

             Η αναφορά σας όμως ονομαστικά στο πρόσωπο μου ότι, επί λέξει: «προφασίζομαι» ότι δεν προσκλήθηκα νομίμως και δεν μου δόθηκε δικαίωμα ψήφου», με θίγει τα μέγιστα.  Ισχυρίζεστε στην επιστολή σας ότι, «σε όλες τις συνεδριάσεις καλούνται όλοι οι Πρόεδροι των (36) Τοπικών Συμβουλίων».  Δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια σας, αλλά και τον δημοσιοϋπαλληλικό τρόπο της σκέψης σας και των ενεργειών σας.  Πράγματι πιστεύω πως όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ενημερώνονται, όμως εντελώς τυπικά, γενικά και επιφανειακά, μέσω του τύπου και στο προσωπικό τους e-mail, εάν βεβαίως έχουν την δυνατότητα πρόσβασης, με την τυπική πρόσκληση του Δ.Σ. και τα προς συζήτηση θέματα.    
             Αυτή η μορφή πρόσκλησης κατά την άποψη μου απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους Δημοτικούς Συμβούλους, που είναι υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και λαμβάνουν για να μελετήσουν το σύνολο των εισηγήσεων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης. Δεν είναι όμως η δέουσα για τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, που είναι υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται με δικαίωμα ψήφου, αποκλειστικά και μόνο, όταν στην ημερησία διάταξη περιλαμβάνονται θέματα ειδικά που αφορούν την συγκεκριμένη Τοπική τους Κοινότητα και μάλιστα θέματα που εισάγονται με τίτλο παραπλανητικό και αποκρύπτοντα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.  Επί λέξει ο παραπλανητικός τίτλος ήταν:  «Καθορισμός πιστωτικού ιδρύματος για έντοκη κατάθεση εσόδων του Δήμου Δελφών».  Για να αντιληφθεί κάποιος ότι, το προς συζήτηση θέμα, έχει σχέση με την Τ.Κ. Σερνικακίου θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μαντικές ικανότητες.
           
            Είχατε υποχρέωση κυρία Πρόεδρος, και έχετε υποχρέωση για το μέλλον, να μας ενημερώσετε προσωπικά ή μέσω της γραμματείας σας ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά την Τοπική Κοινότητα Σερνικακίου, όπως άλλωστε  γινότανε στο παρελθόν με τηλεφωνική ενημέρωση, όταν ο νυν Δήμαρχος ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.  Πιστεύω ότι είτε σκοπίμως δεν ενημερώθηκα, είτε φέρατε προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να γνωρίζετε την εισήγηση του.
            
          Ο νόμος 3852/2010 «Καλλικράτης» στο άρθρο 67 παράγραφος 4, αναφέρει ότι, «η πρόσκληση (Δ.Σ.) επιδίδεται ή γνωστοποιείται».  Σίγουρα δεν επιδόθηκε αλλά και κατά την προσωπική μου άποψη   ούτε και γνωστοποιήθηκε με την ουσιαστική και αντικειμενική σημασία της λέξεως «ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ» και ειδικά με τον παραποιημένο και παραπλανητικό τίτλο που εισήχθη το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση.


          Σαν Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο έχουμε υποχρέωση και προσπαθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο να προασπίζουμε τα συμφέροντα της Κοινότητας μας και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε πρόθεση να παρακωλύουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής όπως εσείς ισχυρίζεστε στην επιστολή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: