Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σε κατάληψη των δημαρχείων την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου προχωρά η ΠΟΕ- ΟΤΑ

29-10-2015


Σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων αποφάσισε κατά την συνεδρίασή του το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αντιδρώντας στις σκληρές προβλέψεις του 3ου Μνημονίου, που θίγουν εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων στους Δήμους ολόκληρης της Χώρας.
Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αφού καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «χωρίς απογοήτευση και με συνέπεια στους αγώνες των πέντε (5) προηγούμενων ετών να ενημερωθούν, να οργανωθούν και να συμμετέχουν σε κάθε δράση των Συλλόγων τους προκειμένου για μια ακόμη φορά να αγωνιστούμε αποφασιστικά και μαζικά ενάντια στην εξαθλίωση που μας "σερβίρουν"» αποφάσισε τα ακόλουθα, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου:

- Τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, σε συντονισμό με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις άλλες Δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Η ημερομηνία της Πανελλαδικής Απεργίας θα επανακαθοριστεί εάν κριθεί αναγκαίο με βάση τις συνθήκες (ημερομηνίας ψήφισης Νομοσχεδίων μισθολογίου, αξιολόγησης κ.λπ.).

- Τον χαρακτηρισμό της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2015 ως Πανελλαδικής Ημέρας Συμβολικής Κατάληψης όλων των Δημαρχείων της Χώρας, από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις κ.λπ., αφού ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα, να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδρασή τους και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

Τέλος, «σε περίπτωση που προκύψει έστω και η υποψία πιθανότητα κατάργησης του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.)», εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να λάβει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις στην κατεύθυνση κατάληψης όλων των Χ.Υ.Τ.Α. της Χώρας, αλλά και όλων των εργοταξίων σε κάθε Δήμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: