Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Σύλληψη υπαλλήλου της ΠΕ Βοιωτίας για δωροληψία και ηθική αυτουργία και 53χρονης ιδιώτη για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση αρχής [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

26-10-2015

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν 53χρονος υπάλληλος Περιφερειακής Ενότητας της Στερεάς Ελλάδος για δωροληψία και ηθική αυτουργία και 53χρονη ιδιώτης για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση αρχής. 




Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν 53χρονος υπάλληλος  Περιφερειακής Ενότητας της Στερεάς Ελλάδας και 53χρονη ιδιώτης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία, ηθική αυτουργία, άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση αρχής, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, είχε προηγηθεί καταγγελία, 36χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία η 53χρονη, την οποία γνώρισε στο γραφείο του 53χρονου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας, αρχικά του συστήθηκε ως υπάλληλος και σε μετέπειτα στάδιο, επικοινώνησε μαζί του και απαίτησε το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει στη διεκπεραίωση υπόθεσής του, σχετικά με καλλιεργημένη έκταση.


Μετά από διαπραγματεύσεις, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις τρεις χιλιάδες εκατό (3.100) ευρώ και ακολούθως σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 36χρονος παρέδωσε στην 53χρονη, αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών, που αφορούσαν στην υπόθεσή του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα του παρέδιδε το τελικό έγγραφο, αφού προηγουμένως λάμβανε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, ο 36χρονος συναντήθηκε με την 53χρονη έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (3.100) ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν την 53χρονη.

Όπως προέκυψε από την εκτεταμένη αστυνομική έρευνα, η 53χρονη, η οποία δεν είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας, είναι συμβία του 53χρονου υπαλλήλου, ο οποίος είχε όντως την δυνατότητα να προβεί στη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης, τροποποιώντας με παράνομο τρόπο καταχωρήσεις στην ηλεκτρονική βάση του «Μητρώου».

Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, βρέθηκαν στο γραφείο του 53χρονου, αντίγραφα των εγγράφων, που είχε παραδώσει ο 36χρονος στην 53χρονη, ενώ στην κατοικία των συλληφθέντων βρέθηκαν έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα (23-10-2015) στην αρμόδια  Εισαγγελία.


Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210–8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: