Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Το ακούσαμε κι αυτό…

26-10-2015

[ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 23-10-2015]

Να γιατί σε λίγο θα κλείσουν τα σχολεία της Φωκίδας.



Πέρα από το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας, κατά πληροφορίες μας, ζητάει από τη Δ/νση Α/Βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας να δρομολογήσει τα έξοδα μεταφοράς μαθητών, παράνομα μεταγραφέντων από το Νομό Φωκίδας, σε άλλο Νομό για μαθητές που φοιτούν και βάσει των υπεύθυνων δηλώσεων των γονέων διαμένουν στον συγκεκριμένο Δήμο εντός του Νομού Φωκίδος.
Επιπλέον ο συγκεκριμένος Δήμος μεταφέρει από το 2011 με λεωφορείο του όμορου Δήμου ακατάλληλο για μεταφορά μαθητών, τους ως άνω μαθητές.
Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Δ/νση Στ. Ελλάδας για το συγκεκριμένο θέμα;  Οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης τι απαντούν για τη δαπάνη του συγκεκριμένου λεωφορείου; Ο Δήμος Δελφών μέσω των αρμόδιων πρώην και νυν αντιδημάρχων της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας κωφεύει.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μολιώτη μας απάντησε ότι συμφωνεί να μεταφέρονται με έξοδα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στην Αμφίκλεια που είναι 8 χιλιόμετρα απόσταση και έχει γίνει και έγγραφο προς την Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση Φωκίδας. Σε ερώτησή μας γιατί να μην πηγαίνουν στη Γραβιά, μας απάντησε «Όχι στη Γραβιά».
Πραγματικότητα: αδιάψευστος μάρτυρας για το πού πάμε. Ο Δήμος Δελφών προς διάλυση.
Κύριε Αντιδήμαρχε Πολύδροσου & Γραβιάς.
Εμείς αγαπάμε τη ΦΩΚΙΔΑ και το Δήμο μας. Από εσάς θα περιμέναμε σαν εκλεγμένος εκπρόσωπός μας όχι αυτό που μας είπατε, γιατί ίσως δεν έχετε καταλάβει ότι είστε Αντιδήμαρχος Πολύδροσου-Γραβιάς και όχι Αντιδήμαρχος του όμορου Δήμου Αμφίκλειας. Εσείς οι δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δελφών και ο Δήμαρχός μας τι έχετε να μας πείτε; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: