Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ....

14/10/2015


Το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και του ΠΑΜΕ αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Άμφισσα στις 22 Οκτωβρίου στις 7:30μμ στην πλατεία Λαού  καθώς επίσης και στην Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου.
Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα –προαπαιτούμενα που επιδιώκει να ψηφιστούν στη Βουλή άρον-άρον τις επόμενες μέρες, θέλει να διαλύσει και να καταργήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, πετσοκόβει για ακόμα μια φορά τις συντάξεις. Η κυβέρνηση ξεκινάει το ξήλωμα των Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) καθώς ένα από τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα είναι και η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους ΟΤΑ. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι μας στην πράξη, φορτώνονται από 7 έως 9 χρόνια πρόσθετης Ασφάλισης προκειμένου να πάρουν σύνταξη. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε όλους τους οικοδόμους, παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Ανοίγει το δρόμο για την επανεξέταση και παραπέρα συρρίκνωση όλου του καθεστώτος των ΒΑΕ για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και του ιδιωτικού τομέα.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με την φοροεπιδρομή (πχ. ΕΝΦΙΑ και λοιπά χαράτσια) που εξαπολύει θα εξανεμίσει έστω και το πενιχρό εισόδημα που μπαίνει στο σπίτι της λαϊκής οικογενείας. Οι ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνουν θα φέρουν νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες για το λαό. Έχουν σκοπό να απελευθερώσουν τους πλειστηριασμούς και για την πρώτη κατοικία. 
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Δεν πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Έχουμε χρέος να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου να κάνουν ακόμα πιο φθηνή την τιμή της εργατικής δύναμης, να κάνουν τεράστιες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες για να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για να επενδύσουν οι μεγαλοεργοδότες. Αυτό προϋποθέτει να πατήσουν πάνω στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Με τον αγώνα μας να βάλουμε μπλόκο.
Οργανωνόμαστε, παίρνουμε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα και την πολιτική που μας κάνει τη ζωή κόλαση
Με τη συμμετοχή μας στους αγώνες λέμε:
  • ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής Ασφάλισης
  • ΟΧΙ στις ομαδικές απολύσεις
  • ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς
  • ΟΧΙ στη φτώχεια και την ανεργία
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: