Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Δράσεις του ΦΔΕΔΠ

20-10-2015

Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού με αφορμή την Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών, την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Γιορτής Πουλιών (2 Οκτωβρίου),της  Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων (4 Οκτωβρίου) και της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να είναι η 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, πραγματοποίησε δράσεις σε έντεκα σχολεία των Παραπαρνάσσιων Οικισμών.

Το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα επισκέφτηκε τα Δημοτικά Σχολεία Άμφισσας (3ο και 4ο), Γραβιάς, Δαύλειας, Επταλόφου, Κάτω Τιθορέας, Χρισσού καθώς και τα Νηπιαγωγεία Άμφισσας (1ο),Γραβιάς, Κάτω Τιθορέας και Πολυδρόσου. Πραγματοποιήθηκε Περιβαλλοντική Ενημέρωση σε 377 μαθητές μέσω παρουσιάσεων και διαδραστικών δραστηριοτήτων (ζωγραφιές, κρυπτόλεξα, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά π.χ. ταΐστρες πουλιών, κουμπαράδεςκλπ.) οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον αλλά και ενθουσιασμό για τις κατασκευές. Τα παιδιά ενημερώθηκαν τόσο για την πανίδα και ορνιθοπανίδα του Παρνασσού όσο και για την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: