Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΡΠΙΛΗ ΑΠΟ ΛΑΓΚΑΡΝΤ:ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΤΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ...

1/10/2015

Εκβιαστικά μηνύματα προς την Αθήνα και μάλιστα με απεσταλμένο έναν Ελληνα υπουργό, στέλνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την υπόθεση του χρέους και τις μεταρρυθμίσεις.
 Η Κριστίν Λαγκάρντ “πάγωσε” το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, σημειώνοντας σε όλους τους τόνους ότι πρώτα πρέπει η χώρα να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στη συνέχεια να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.
Παρόλο που η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική και διήρκεσε μισή ώρα, η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να ξεκινήσει στα τέλη του έτους, με απαραίτητη προϋπόθεση να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.Ουσιαστικά χάνεται μια ακόμη προθεσμία που είχε τεθεί για έναρξη των διαπραγματεύσεων για το χρέος εντός του Οκτωβρίου. Οι δανειστές συναρτούν οποιοδήποτε σενάριο απομείωσης του χρέους με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν όμως και τα πολύ σκληρά μέτρα στη φορολογία καθώς και τις μειώσεις στις συντάξεις.
Αναφορικά με το ζήτημα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η επικεφαλής του ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο, εάν γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους που προτείνει.
Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης φέρεται να εξέφρασε την απόλυτη ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: