Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ...

8/10/2015
΄Β Έντυπη 'Έκδοση 2 Οκτωβρίου 

Όπως λοιπόν αναφέρει ο τεράστιος τραγικός ποιητής Σοφοκλής στην τραγωδία ''Αντιγόνη'', η ποιότητα του ανδρός, αναδεικνύεται μόνον όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία. Και με την λέξη ''άνδρας'', εννοεί τον άνθρωπο του οποίου η πρόθεση ή οι συμπτώσεις, του επεφύλαξαν την ανάληψη εξουσίας.
Και τούτο είναι και σωστό και σοφό και επίκαιρο, αν και από την παραπάνω διαπίστωση, έχουν ήδη διανυθεί 2.500 έτη.
Το να εκμεταλλεύεται κάποιος την συγκυρία, τους μηχανισμούς, το κλίμα και την μεταστροφή του κόσμου προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία, είναι και θεμιτό και επιτρεπτό. Και αυτό , με τις σημερινές αναλογίες, έχει να κάνει με την Τοπική, Περιφερειακή και Εθνική Εξουσία.
Εμείς για σήμερα, το περιορίζουμε στην τοπική εξουσία, στην περιώνυμη Αυτοδιοίκηση, της οποίας οι πρόσφατες εκφάνσεις, μόνον ηγέτες δεν ανέδειξαν. Για αυτό και ο τόπος μας, εξακολουθεί να παραμένει ο έσχατος, παρ' ότι η ''προίκα'' του και η δυναμική του, ήσαν οι εγγυήσεις και οι περγαμηνές για την ανέλιξή του.
Και ερχόμαστε στην σημερινή, στην υπάρχουσα κατάσταση για τον Δήμο Δελφών. Τον δεινοπαθούντα Δήμο Δελφών, του οποίου το δοιάκι, ανέλαβε , ο  Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος.
Ήδη διανύουμε ενάμιση χρόνο περίπου Δημαρχιακής Εξουσίας και το μόνον διαπιστωμένο είναι, η απαθής θα λέγαμε παρατήρηση των γινομένων, των διαπιστωμένων και των εκκρεμών υποθέσεων του Δήμου μας.
Διαπιστώνεται μια λογιστική θεώρηση για τα προβλήματα του Δήμου και μια μακάρια αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών, χωρίς ίχνος ''σπιρτάδας'' και προθέσεως για επίλυσή των, θυμίζοντας έντονα το σπινθηροβόλο βλέμμα της βόσκουσας αγελάδας, ενώ παρακολουθεί αναχαράζοντας, το διερχόμενο τραίνο...
Πολύδροσο, Γραβιά, Ιτέα, Δελφοί, Δεσφίνα, Γαλαξίδι και τέλος η Άμφισσα δεχόμεθα τον τελευταίο ασπασμό και οδεύουμε προς την εξόδιο ακολουθία… Συγκρατούμε τα απανωτά δελτία τύπου στο διηνεκές τα μπαρόκ οράματα.
Έλλειψη συντονισμού ,έλλειψη οργάνων βασικών υπηρεσιών, συνεχείς ανακύκλωση και επικάλυψη προσωπικού αντιδημάρχων, αποστασιοποίηση και απαξίωση  Δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών κοινοτήτων με μια εμφανή εικόνα εγκατάλειψης και διάλυσης, χωρίς να συνυπολογίσουμε την εσωστρέφεια του Συνδυασμού και την εμφανή πλέον εικόνα των «μαχαιριών».
Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο καθόσον οι εξελίξεις τρέχουν δυστυχώς όμως δυσφημίζεται μόνοι σας τον Δήμο και ιδιαίτερα τους δημότες(κύριοι δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα)Για τους σημερινούς διοικούντες θα επικαλεσθούμε αυτό που είπε ο γέρος της δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου: «Εδοξάσθην κρυπτόμενοι και εχλευάσθην εμφανιζόμενοι»
Και εμείς θα μείνουμε με απορία..
Άραγε ο Σοφοκλής είχε υπόψιν του την Φωκίδα του 21ου αιώνα όταν έγραψε τον περίφημο στίχο του…?



«Φ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: