Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣE ΜΑΥΡΕΣ ΖΩΕΣ !!!!!!

14/10/2015

Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ;;;
Ο δήμαρχος του Δήμου Δελφών δεν αρκείται στη ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις. Δεν του αρκεί που ανέτρεψε τη σταθερή δουλειά στο δήμο και έχει εργαζομένους με μερική απασχόληση, 6μηνίτες, 8μηνίτες, συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου αρνούμενος να διεκδικήσει μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης. Τώρα κάνει προτάσεις για "λευκές νύχτες" σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο , όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 μ.μ.  με κάποια «δρώμενα» που το μόνο που θα φέρουν είναι η πιτσιρικαρία, που δυστυχώς για τους ιθύνοντες δεν έχουν και δεν μπορούν να διαχειριστούν τα χρήματα των γονιών τους μιας και τα πορτοφόλια τους είναι άδεια.  Ποιος, κύριε Δήμαρχε και πρόεδρε του Επιμελητηρίου, θα τα δουλέψει τα καταστήματα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα; Τους ρωτήσατε τους εργατοϋπαλλήλους; Γνωρίζετε σε τι συνθήκες δουλεύουν και τι ωράρια έχουνΤους αυτοαπασχολούμενους  τους ρωτήσατε που γονατίζουν κάθε μέρα και δεν σταυρώνουν ούτε ευρώ για το ρεύμα;


   Θέλετε λευκές νύχτες και "μαύρους εργαζομένους". Θέλετε λευκές νύχτες και μαύρους οικογενειακούς προϋπολογισμούς! Δε χρειάζονται πολλές ώρες ανοιχτά καταστήματα για να αυξηθούν τα έσοδά τους, ούτε οι καταστηματάρχες να βάλουν ράντζα στα καταστήματα. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να παίρνουν αξιοπρεπείς και ανθρώπινους μισθούς και όχι μισθούς 480 ευρώ που παίρνουν οι απασχολούμενοι με σύμβαση έργου στο δήμο σας, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα όπως στα μεταλλεία που μειώθηκαν ορισμένοι μισθοί έως και 40%. Τότε και μόνο τότε οι εργάτες και οι συνταξιούχοι αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι, που μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει βλέπουν  συντάξεις και μισθούς να κατρακυλάν με γοργούς ρυθμούς και με ιλιγγιώδεις ταχύτητες  (και ο κατήφορος τελειωμό δεν έχει), και  να μπορούν  να ψωνίζουν και θα αυξηθεί και ο τζίρος των καταστημάτων.
   Εσείς και η πολιτική που υπηρετείτε οδηγούν τους εργαζομένους στην ανεργία, στην ανασφάλεια, στο άγχος, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οδηγούν τους εργαζομένους σε εργασιακό μεσαίωνα για να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Και σ' αυτή την προσπάθεια υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, βάζετε πλάτη με όλες σας τις δυνάμεις κάτω από τη στείρα θέση σας «εμείς δεν κάνουμε πολιτική». Δεν τρέφουμε αμφιβολίες τίνος τα συμφέροντα υπηρετείτε.
   Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες και Έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά πως, όσο και να διευρυνθεί το ωράριο, όσα "δρώμενα" και να πραγματοποιηθούν, όσες Κυριακές και αν μένουν ανοιχτά τα μαγαζιά, μπορεί να φέρουν κόσμο στους  2-3 εμπορικούς δρόμους, πελάτες όμως όχι. Τους "πελάτες" ή "καταναλωτές", όπως τους αποκαλείτε, τους έχει εξαντλήσει οικονομικά η βάρβαρη πολιτική των τελευταίων, ειδικά χρόνων, τιμητές και υπερασπιστές της οποίας είστε  όλοι εσείς που δήθεν κόπτεστε για τον μικρό έμπορα και τον ξεζουμισμένο δημότη, είτε είστε στο Δήμο, είτε στην περιφέρεια, είτε στα επιμελητήρια! Εμείς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ήμασταν η μόνη ΠΟΛΙΤΙΚΗ παράταξη που  με το ποιο πάνω πολιτικό σκεπτικό καταψηφίσαμε αυτή την πρόταση του κ. Δημάρχου. Η υπερψήφισή της από τις άλλες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ δυνάμεις καταδεικνύει και το μέγεθος της υποκρισίας τους, ότι ενδιαφέρονται δήθεν για το λαό.
Καλούμε τον κάθε δημότη την απάντηση του στη φτώχεια και την κακομοιριά να τη δώσει στη
συγκέντρωση την  ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 7μμ στην πλ. λαού
ενάντια στο πολυνομοσχέδιο  (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3)της κυβέρνησης που οδηγεί στην εξαθλίωση τα φτωχά λαϊκά στρώματα και που οργανώνει το  ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ και το ΠΑΜΕ
                                                                                                        Άμφισσα 13/10/2915

Δεν υπάρχουν σχόλια: