Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΚΙ ΑΛΛΗ ΦΤΩΧΕΙΑ !!!! ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ;;;;

9/10/2015

Η Διοίκηση της  Ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Φωκίδας, βλέπουμε με ανησυχία και οργή την νέα και για πολλοστή φορά απόφαση της κυβέρνησης (που θα καταργούσε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους) να εφαρμόσει παλιά και νέα μνημόνια. Αποκαλυπτικός υπήρξε ο Υπουργός Εργασίας για την μνημονιακή υποχρέωση που επιβάλλει νέες περικοπές συντάξεων. Βέβαια ο Υπουργός προσπάθησε να κρύψει τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά η τελική του αποκάλυψη ήταν ότι θα γίνει και νέα κατακρεούργηση των συντάξεων διευκρινίζοντας ότι αυτή θα αφορά (το ψαλίδισμα όπως είπε) μόνο. στις μεγάλες(;) συντάξεις και αυτό για να έχουμε όπως δήλωσε «και βιώσιμο και δίκαιο» σύστημα. Καθώς και άλλα προκλητικά και επιχειρήματα. Δηλαδή θα κόψει από αυτούς που σε όλη τους την ζωή για 35 και 40 χρόνια δούλεψαν στα ΒΑΕ, με μεγάλες επιβαρύνσεις στην υγεία και την ζωή τους.    

Η προσφιλή τακτική όλων των κυβερνήσεων της εφαρμογής «του κοινωνικού αυτοματισμού» σε όλο της το μεγαλείο για άλλη μια φορά !! 

Καταγγέλλουμε αυτές τις αποφάσεις και τακτικές. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να αρμέγει τους φτωχούς (όπως έκαναν οι προηγούμενες) για να δώσει στους φτωχότερους προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα που θα τα διαθέσει στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές, χαριστικές πράξεις, επιδοτήσεις κ.α.  

Καταγγέλλουμε την άρνηση της κυβέρνησης να βάλει «το δάκτυλο επί των ήλων» και να αποδεχτεί τις πραγματικές αιτίες της σημερινής κατάστασης του ασφαλιστικού συστήματος που δεν είναι άλλες από τις ληστρικές επιδρομές κυβερνήσεων και κεφαλαίου στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά κ. Υπουργέ τι τα κάνατε? Δηλαδή «ω γέγωνε - γέγωνε»? 

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν την απάντηση που πρέπει σε τέτοιες προκλήσεις γυρίζοντας την πλάτη σ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις που απεργάζονται νέα λεηλασία της ζωής μας. Τους καλούμε να δυναμώσουν τον οργανωμένο αγώνα και να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του εφησυχασμού και των ψεύτικων προσδοκιών
         Οι συνταξιούχοι θα βγουν χαμένοι αν εναποθέσουν ξανά προσδοκίες στη διαπραγμάτευση που λέει ότι κάνει η κυβέρνηση. Αντίθετα, έχουν πολλά να κερδίσουν αν από σήμερα οργανωθούν και παλέψουν, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις εκλογές.
Να οργανωθούν στα σωματεία τους και να αγκαλιάσουν τους αγώνες που έρχονται αναπόφευκτα απέναντι σε τέτοιες πολιτικές που κάνουν τους φτωχούς - φτωχότερους και τους πλούσιους - πλουσιότερους.
  
Σημαντικό σταθμό σ' αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να αποτελέσει το συλλαλητήριο όπου καλεί το ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη στην Άμφισσα, στην πλ. Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: