Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται προσλήψεις στο δημόσιο και διορισμοί επιτυχόντων ΑΣΕΠ - Δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν

27-10-2015

Σε προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα δεκάδες φορείς του Δημοσίου, όπως Νοσοκομεία, Λιμενικό, ΔΕΗ και Δήμοι.


Μέσα στο Νοέμβριο προωθούνται 1.269 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και 798 εποχικών στο Δημόσιο και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.
Πρόκειται για:
  • 121 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
  • 226 (ΠΕ, ΥΕ) σε νοσοκομεία της χώρας, ενώ με διαφορετικό διαγωνισμό θα προκηρυχθούν ακόμη 690 θέσεις ΤΕ και ΔΕ
  • 49 στο Λιμενικό
  • 151 στο υπουργείο Δικαιοσύνης
  • 32 στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Παράλληλα με διαδικασίες εξπρές αρχίζουν οι προσλήψεις 798 ατόμων στη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, σε ΟΤΑ, μουσεία και Παιδικούς σταθμούς ανά την επικράτεια. Οι διαγωνισμοί αφορούν σε εποχικό προσωπικό.

Ξεμπλοκάρουν οι διορισμοί παλαιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ
Εν τω μεταξύ, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους ζητεί το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού από τους παλαιούς επιτυχόντες τους ΑΣΕΠ, προκειμένου να ανοίξει η πόρτα για την πρόσληψή τους. 
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)καλεί όσους περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά καθώς και όσους έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση-αναπλήρωση αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής  Εκπαίδευσης (ΥΕ) τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα, να καταγράψουν/επικαιροποιήσουν τα τρέχοντα στοιχεία και προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακοί τίτλοι, ξένες γλώσσες) στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΑΣΕΠ που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του (www.asep.gr) από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και την Πέμπτη   12 Νοεμβρίου 2015. 
Η πρόσκληση απευθύνεται και στους αδιόριστους – επιτυχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8/1997 (ΦΕΚ 45/3-11-1997) για την πλήρωση με γραπτό διαγωνισμό 2.353 θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Η καταγραφή στοιχείων-προσόντων προϋποθέτει την εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ. Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε αυτές (δηλαδή όσοι δεν διαθέτουν ήδη όνομα μέλους και κωδικό πρόσβασης στις online υπηρεσίες) πρέπει προηγουμένως να ταυτοποιηθούν στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), στη διαδρομή: Online Υπηρεσίες → Αίτηση Ταυτοποίησης Υποψηφίων. Για την ταυτοποίηση απαιτείται η ύπαρξη ενεργού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο οποίο, με την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης ταυτοποίησης, θα αποσταλούν οι κωδικοί πρόσβασης που θα επιτρέπουν την είσοδο στο σύστημα καθώς επίσης και σχετικός σύνδεσμος ενεργοποίησης του λογαριασμού.
Οι ενδιαφερόμενοι με την έναρξη της διαδικασίας την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή Online Υπηρεσίες-> Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων, να επιλέξουν «Νέα Αίτηση» και στο πεδίο «Διαγωνισμός/Προκήρυξη» να επιλέξουν «1ΚΕ/2015 – ΠΑΛΑΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ – ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ 8/1997».
Διαγωνισμός για 32 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Γραπτό διαγωνισμό για την μόνιμη πρόσληψη 32 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας  στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα διενεργήσει το προσεχές διάστημα το ΑΣΕΠ.
Η σχετική προκήρυξη (1Γ/2015) απεστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Από τις θέσεις αυτές, οι 25 αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αφρικής, εκ των οποίων αντιστοιχούν έξι θέσεις σε πολύτεκνους και παιδιά πολυτέκνων και τρεις θέσεις σε τρίτεκνους και τέκνα αυτών.
Οι υπόλοιπες προσλήψεις θα γίνουν από δύο στους Κρατικούς Αερολιμένες Μυκόνου και Σαντορίνης και από μια στα αεροδρόμια Ρόδου, Κω και Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: