Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ...


3/10/2015

Με την ορκωμοσία της νέα Βουλής ξεκίνησε η νέα κοινοβουλευτική περίοδος.
Οι 300 ορκίστηκαν με τρεις όρκους. Τον θρησκευτικό, τον πολιτικό ενώ πρόβλεψη υπήρξε και για τους Μουσουλμάνους βουλευτές που ορκίστηκαν στο Κοράνι.

Θρησκευτικό όρκο έδωσε η πλειοψηφία της ΝΔ, περί τους 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή, η Ένωση Κεντρώων, και οιΑΝΕΛ.
Αντίθετα, η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τοΠοτάμι, το ΚΚΕ και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.


Οι μουσουλμάνοι βουλευτές ήταν μοιρασμένοι. Οι Αχμέτ Ιλχάν (Ποτάμι) και Χουσείν Ζειμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) ορκίστηκαν στο Κοράνι, ενώ οι Μουστουφά Μουστουφά (ΣΥΡΙΖΑ) και  Αιχάν Καραγιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ) ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.
Η τελετή ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση ενώ τελευταίος και αφού είχε ήδη αρχίσει ο αγιασμός από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Αντίθετα συνεπείς στη ώρα τους ήταν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων. Εισήλθαν στην αίθουσα ακολουθώντας κατά βήμα το Πρόεδρο τους Βασίλη Λεβέντη.
Αρκετοί ήταν οι βουλευτές που έσπευσαν να τους χαιρετήσουν. Μεταξύ αυτών και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία αφού καλημέρισε τον κ. Λεβέντη έσπευσε να τον ενημερώσει ότι κάθεται στο έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη.
Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στην αίθουσα λίγο μετά τις 11. Έσπευσε να χαιρετήσει δια χειραψίας αρκετούς βουλευτές και υπουργούς ενώ αμέσως μετά πλησίασε τα έδρανα της ΝΔ όπου είχε χειραψία με τονΒαγγέλη Μειμαράκη, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Θανάση Μπούρα. Το ίδιο έπραξε και με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Επιστρέφοντας στη θέση του, έδωσε ένα ελαφρύ συντροφικό χτύπημα στο μάγουλο στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Χρήστο Μαντά και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο.

Κατά τα λοιπά:

  • Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι υπουργοί αλλά βέβαια και ο Αλέξης Τσίπρας δεν φορούσαν κουστούμι.
  • Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας ήταν ένας από τις εξαιρέσεις που προτίμησε γραβάτα. Ήταν σε πολύ καλή διάθεση και αντάλλασε χειραψίες με συναδέλφους τους όλων των κομμάτων.
  • Συνομιλία είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Οι Αλέκος Φλαμπουράρης και Παναγιώτης Κουρουπλήςκρατούσαν το ίσο ψάλνοντας μαζί με την ιερά σύνοδο.
  • Θερμό εναγκαλισμό είχε η αναπληρώτρια υπουργός ΕργασίαςΘεανώ Φωτίου με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι.
  • Για τις ενδυματολογικές του επιλογές ξεχώρισαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά που φορούσε λευκό ταγιέρ. Η Όλγα Κεφαλογιάννη λευκό μονοκόμματο φόρεμα, η Άννα Καραμανλή μαύρο ταγιέρ, η Έλενα Ράπτη μαύρο κουστούμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: