Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Προσωρινή ανακωχή από τους φαρμακοποιούς. Σταματούν τις κινητοποιήσεις μέχρι 31 Οκτωβρίου.

29-10-2015

farmakeio kleisto

Σε ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, προκειμένου να αξιολογήσουν τις εξελίξεις γύρω από την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλά και να ανακουφίσουν προσωρινά τους πολίτες που επί μία εβδομάδα τώρα ταλαιπωρούνται από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες του κλάδου.
Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά από μία πολύωρη τηλεδιάσκεψη, αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθούν εκ νέου συνεδριάσεις προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου. 
Η κίνηση αυτή των φαρμακοποιών έχει τριπλή στόχευση. Κι αυτό διότι αφενός ο ΠΦΣ ήθελε να δώσει μία μικρή πίστωση χρόνου στην Κυβέρνηση, μετά την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων, να αποδείξει ότι "έχει την δύναμη να αρνηθεί να εφαρμόσει αυτά που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει απορρίψει" και αφετέρου ήθελε να αφήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης "να ξεκαθαρίσουν την  στάση τους απέναντι στον φαρμακευτικό κλάδο και να στηρίξουν το δίκαιο  αιτηματων του".
Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό έδωσε και μία "ανάσα" σε χιλιάδες πολίτες που τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρούνται, καθώς εξαιτίας των κυλιόμενων απεργιών προμηθεύονται τα φάρμακά τους μόνο από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.
"Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα συμφέροντα να διαμορφώσουν τις συνθήκες και της φαρμακευτικής αγοράς, με το πρόσχημα του ανταγωνισμού και της δήθεν ευρωπαϊκής προοπτικής. Ο αγώνας μας δεν είναι κομματικός ή συντεχνιακός, αλλά αγώνας κατά των καρτελ που θελουν να εισβάλουν και στην  υγεία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κ. Λουράντος, καλώντας παράλληλα τους εκλέκτορες και τους Προέδρους των συλλόγων όλης της χώρας σε γενική συνέλευση, όπου θα αποφασισθεί το νέο κύμα των κινητοποιήσεων με βάση τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: