Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

19-10-2015

«Το βιολογικό τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας»
Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου,
την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015
και ώρα 09:00 π.μ.



Η Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε.- Α.Α.Ε.Ο.Τ.Α. στα πλαίσια του προγράμματος «προσέγγισης LEADER», Άξονας 4 Μέτρο 421 του ΠΑΑ 2007-2013, συμμετέχει με άλλες 5 Αναπτυξιακές Εταιρείες στο εταιρικό σχήμα του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας με τίτλο:
 «Το βιολογικό τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας»

Η συνεργασία αυτή αποβλέπει στην ανάδειξη και προβολή των βιολογικών προϊόντων των περιοχών παρέμβασης των συμμετεχουσών εταιρειών, δημιουργώντας το βιολογικό τραπέζι και με στόχο τη δικτύωση του αγροδιατροφικού με τον τουριστικό τομέα.
Για το σκοπό αυτό διοργανώνει πέντε (5) εργαστήρια, οι δράσεις των οποίων απευθύνονται κυρίως σε:
    1. Ιδιοκτήτες καταλυμάτων και εστίασης.
    2. Επιχειρήσεις εμπορίας παραδοσιακών βιολογικών προϊόντων.
    3. Παραγωγούς, μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων και καταναλωτές.
Η Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε.- Α.Α.Ε.Ο.Τ.Α. προσκαλεί τον κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει τα προαναφερόμενα εργαστήρια, το οποία θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το συνημμένο ωρολόγιο πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου.

                                                 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015
09:00- 09:30:   Προσέλευση ενδιαφερομένων- Εγγραφές
09:30- 09:45:   Καλωσόρισμα-Ενημέρωση για το Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας «Το βιολογικό τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας» από τον κ. Χρήστο Γάτο, Γεν. Διευθυντή της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε. & Συντονιστή Τοπικού Προγράμματος LEADER 2007-2013.
09:45-10:15:  1ο εργαστήρι: «Ο βιολογικός χαρακτήρας των προϊόντων ως μέσο προσέλκυσης καταναλωτών και επισκεπτών», Δρ. Ευστάθιος Σταυριανός, Γεωπόνος, Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, Προϊστάμενος Τμήμ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Φωκίδας, πρώην στέλεχος της Δ/νσης Βιολογικής Γεωργίας του Υπ.Α.Α.Τ.
10:15- 11:00: 2ο εργαστήρι: «Ανάδειξη της ταυτότητας της
                       περιοχής μέσω της σύνδεσης των βιολογικών
                       αγροτικών προϊόντων με τοπικές παραδοσιακές
                       συνταγές», Δρ. Ευστάθιος Σταυριανός-
                       Νικόλαος Σαράντος, Κορυφαίος Έλληνας Αρχιμάγειρας,      
                      ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων
                      Ελλάδας.
11:00- 11:15: Συζήτηση
11:15- 11:45: Διάλειμμα-καφές.
11:45 -12:30: 3ο εργαστήρι: «Ενέργειες marketing για την
                       ανάδειξη των βιολογικών προϊόντων και της
                       αξιοποίησής τους από τον τουριστικό τομέα», κ.
                       Αναστασία Καραγιαννοπούλου, Απόφοιτη Διοίκ/σης  
                      Επιχειρήσεων Παν. Πατρών, MSc «Σχεδιασμός,
                      Διοίκηση & Πολιτική του Τουρισμού», Ερευνήτρια  
                      Παν. Πατρών.
12:30- 12:50: 4ο εργαστήρι: «Δυνατότητες συνεργασίας βιο-
                       αγροτικού και τουριστικού τομέα. Τοπικές
                       στρατηγικές», κ. Αναστασία Καραγιαννοπούλου.
12:50-13:10:  5ο εργαστήρι: «Ο ρόλος των θεσμικών φορέων και
                       ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην
                       ανάδειξη των βιολογικών προϊόντων και στη
                       δικτύωση του βιο-αγροτικού με τον τουριστικό
                       τομέα»,  Δρ. Ευστάθιος Σταυριανός.
13:10- 13:30: Συζήτηση
13:30-14:30: Έκθεση, παρουσίαση και γευσιγνωσία τοπικών βιολογικών προϊόντων.

Παρακαλούμε, λόγω των περιορισμένων θέσεων στους χώρους επίδειξης της Σχολής, για τις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και για την κράτηση των θέσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Ιωάννα Θεοχαροπούλου, τηλ. 2265079281 ή στο anfokiki@hol.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια: