Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Όλη η ΝΔ πάει στη Μαδρίτη για τη σύνοδο του ΕΛΚ

19-10-2015

Με την πιο πολυπληθή αντιπροσωπεία στην 38χρονη ιστορία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος θα εκπροσωπηθεί η ΝΔ στη σύνοδο της Μαδρίτης.


Με τρεις εν δυνάμει προέδρους (Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης, Άδωνις), έναν υπηρεσιακό πρόεδρο και διεκδικητή του θώκου (Μεϊμαράκης), έναν πρώην πρόεδρο (Σαμαράς) και την Ντόρα Μπακογιάννη που διεκδίκησε το 2009 την προεδρία του κόμματος από τον Αν. Σαμαρά, θα συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (ΕΛΚ) στη Μαδρίτη.
Η κα. Μπακογιάννη, μετά από πρόταση του κ. Μεϊμαράκη, θα είναι υποψήφια για αντιπρόεδρος του κόμματος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.
Ο κ. Σαμαράς, μετά από πρόσκληση του ΕΛΚ,  θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση, στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ, με θέμα: «Η δημοκρατία δέχεται επίθεση: Η απειλή του λαϊκισμού στις σύγχρονες κοινωνίες».
Ο κ. Μεϊμαράκης θα εκπροσωπήσει ως πρόεδρος το κόμμα, ενώ οι άλλοι τρεις διεκδικητές αποδέχθηκαν την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη και έτσι η ΝΔ την ερχόμενη Πέμπτη θα εκπροσωπηθεί στη σύνοδο του ΕΛΚ με την πιο πολυπληθή αντιπροσωπεία στη 40χρονη ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: