Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Φωκίδας: ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!!!

20/10/2015

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φωκίδας καλεί στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 7.30 στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα.



Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!!!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε για «πολυτέλειες»(!) όπως το καφεδάκι ή το ουζάκι, γιατί  μας επιβάλλουν να ξεχάσουμε τη ζωή που ζήσαμε! Είναι πλέον ώρα για αγώνα!

Οι εκλογές πέρασαν και οι επόμενες μέρες είναι εδώ να μας θυμίζουν τι έλεγε το ταξικό συνταξιουχικό κίνημα.  Οι πρόθυμοι του Αυγούστου ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι που ψήφισαν με χέρια και πόδια το 3Ο. μνημόνιο. Ακόμη και σήμερα όλοι τους αυτή την Ευρωπαϊκή πορεία συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ως δήθεν μονόδρομο, διαφωνώντας για δήθεν καλλίτερους χειρισμούς όχι όμως για την ουσία των μέτρων της κυβέρνησης. Νέοι πρόθυμοι στην παρέα, οι τηλεοπτικοί πλέον αστέρες, της Ένωσης Κεντρώων. Δεν λένε κουβέντα για το τσάκισμα της ζωής μας! Για το ότι μας οδηγούνε σαν πρόβατα επί σφαγή!! Ότι, ειδικά εμάς τους συνταξιούχους μας προτιμούν πεθαμένους μπας και γλιτώσουν τα ταμεία που η πολιτική τους τα χρεοκόπησε στα χρηματιστήρια, στα ομόλογα, στα κουρέματα .Όλοι τους λένε να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα (γιατί τα ταμεία είναι μείον) και οι συνταξιούχοι ας πάνε στον Καιάδα!!!
Τι έχουμε μπροστά μας;
- Νέες περικοπές στις συντάξεις «που δεν θα κόβονταν άλλο». Κατάργηση του ΕΚΑΣ και των επικουρικών! Σύνταξη 360 άντε 370 ευρώ και όποιος ζήσει.
- Κατάργησε (η αριστερή κυβέρνηση) το 6ευρω στα νοσοκομεία και επέβαλε την αύξηση της περικοπής της σύνταξης για παροχές υγείας, με αποτέλεσμα είτε πάμε στο νοσοκομείο είτε όχι να πληρώνουμε κατά μέσο όρο από 25 έως 130 ευρώ ΚΑΘΕ μήνα, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε και το "αγαθό" που λέγεται νοσοκομείο (γιατί νοσοκομείο ΔΕΝ ΕΙΝΑI, είναι όμως κέντρο διερχομένων) αλλά και την πληθώρα(;) γιατρών στον ΕΟΠΥΥ και στο ΠΕΔΥ. Σχεδιάζουν την  κατάργηση της εγχώριας παραγωγής (φθηνών) φαρμάκων επιβάλλοντας την εισαγωγή των ακριβότερων, προς ενίσχυση της φαρμακοβιομηχανίας των Ευρωπαίων εταίρων.  Με αυτούς τους τρόπους ανοίγουν το δρόμο μεγαλύτερης κερδοφορίας των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της Υγείας, που αντιμετωπίζουν την Ασφάλιση ως εμπόρευμα.
-  Ο ΕΝΦΙΑ ζει και βασιλεύει, όπως και η εισφορά αλληλεγγύης και θα τους υποστούν και τα δισέγγονά μας. Η εφορία κάνει βουτιά στις τσέπες μας, εισβολή στα σπίτια μας, έφοδο στους τραπεζικούς λογαριασμούς για να βάλουν χέρι στις συντάξεις μας! Αν χρωστάς ή θα πρέπει να πεθάνεις από την πείνα ή θα πρέπει να δώσεις το σπίτι σου αντί πινακίου φακής! (Οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο, πέρα από το σκασμό των δις ευρώ που πήραν και παίρνουν από τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για τις διευκολύνσεις που τους δίνει η κυβέρνηση, ώστε σε λίγο καιρό η πλειοψηφία των σπιτιών μας να είναι ιδιοκτησία τους!).
- Η αύξηση του ΦΠΑ ήδη μείωσε ακόμη περισσότερο τα εισοδήματά μας μιας και μόνο για τη διατροφή το κόστος πολλαπλασιάστηκε. Για ρούχα, παπούτσια; Ούτε λόγος να γίνεται!
   Όχι!!! Δεν νομίζουμε ότι μας πετάνε στα αζήτητα! Φροντίζουν για την επιβίωσή μας! Επέτρεψαν τα ληγμένα τρόφιμα ενώ από την πίσω πόρτα τα μεταλλαγμένα είναι στα ράφια των σούπερ μάρκετ για να μπορούμε να τα καταναλώνουμε, ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!!! Και αν δεν μας φτάνουν τα χρήματα και γι αυτά .ε τότε μπορούμε να επισκεφτούμε και τους κάδους!
Αυτά που μας κάνουν  είναι πόλεμος με θύματα εμάς, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Σε αυτόν τον πόλεμο δεν πρέπει να πέσουμε αμαχητί!! Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας που 30 και 35 χρόνια παλεύαμε για  επιβίωση και για αξιοπρέπεια στα γηρατειά μας!  

   Μην απογοητεύεστε. Μην σκύψετε το κεφάλι. Μην κλειστείτε στα σπίτια σας.

 Οι αγώνες μας είναι παρακαταθήκη. Η ενότητα, η οργάνωση, η μαζική αγωνιστική δράση, των συνταξιούχων, του λαού και όσων δυστυχούν, να αποτελέσει την ασπίδα σωτηρίας όλων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 7,30μμ στην πλ. Λαού στην Άμφισσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: