Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δήμου Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

2-11-2015


Μια καταπληκτική βραδιά έζησαν όσοι παρευρέθησαν το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας το Δήμου Δελφών για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου, της ιστορικής πόλης των Δελφών, παρουσία όλων σχεδόν των αυτοδιοικητικών της Στερεάς και προσωπικοτήτων από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, η ποιήτρια κ. Κλέλια Χαρίση συντόνισε το όλο εγχείρημα.
Με το μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Μπακογιάννης, δια στόματος του αντιπεριφερειάρχη κ. Μίχου. Με το μήνυμά του ο βουλευτής Φωκίδος κ. Κωστοπαναγιώτου, δια στόματος του συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας κ. Άκη Κοϊβαρη και τα μνήματα του Δημάρχου Ορχομενού ως εκπροσώπου όλων τον Δημάρχων της Στερεάς κ. Λ. Υπερήφανου, του διευθυντού του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού κέντρου καθηγητού Αθαν. Μαρκόπουλου, του καθηγητού κ. Γεώργιου Παναγιάρη, του Σπύρου Μερκούρη αδελφού της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη,  παρείχαν την αμέριστη στήριξή τους στην προσπάθεια  του Δήμου μας να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.. Τέλος κλείνοντας με το δικό του μήνυμα την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος τόνισε πως εάν θέλει η χώρα μας να στείλει ένα μήνυμα ευρύτερο πνευματικό και στοχασμού , αυτό μόνο οι Δελφοί μπορούν να το δώσουν.








Δεν υπάρχουν σχόλια: