Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Δράσεις της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Δελφών

04-12-2015

Από τον Δήμο Δελφών λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπο:
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Δελφών σε εφαρμογή του προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2015, πραγματοποίησε τις ακόλουθες δράσεις προώθησης του προορισμού:

Α) Σειρά συναντήσεων με ταξιδιωτικούς πράκτορες από Ιταλία & Γαλλία  που προωθούν τον «κλασσικό γύρο» είχε η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών κυρία Έλλη Κοτσάνου στη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η εταιρία «BIG BLUE TRAVEL» στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια της βραδιάς η κ. Κοτσάνου βράβευσε τις διακεκριμένες ξεναγούς κα Κική Μπούρα & κα Βίκη Αναστασοπούλου για την συνεισφορά και την αφοσίωση τους στον τουρισμό.
Η BIG BLUE TRAVEL επί σειρά ετών συμπεριλαμβάνει στην γκάμα των προϊόντων της –με ιδιαίτερη έμφαση- τον Κλασσικό Γύρο, ο οποίος διέρχεται τις πιο σημαντικές πολιτισμικά περιοχές της ενδοχώρας: Αθήνα, Αργολίδα (Επίδαυρο-Μυκήνες), Ναύπλιο, Μυστρά, Ολυμπία, Δελφούς, Μετέωρα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Βεργίνα, Φιλίππους, Αμφίπολη, Καβάλα, όπως επίσης και στη νησιωτική: Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων της οργάνωσε από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου εκπαιδευτικό γύρο με ταξιδιωτικούς πράκτορες και Tour Operators από το εξωτερικό.
Β) Το διάστημα 22-24 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε ταξίδι γνωριμίας με τον προορισμό από δέκα τουριστικούς πράκτορες από Ινδία & Μπαγκλαντές. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του τουριστικού οργανισμού SIGNATURE και της QATAR AIRLINES. Διοργανώθηκαν θεματικές παρουσιάσεις στις ενότητες Παρνασσού, Δελφών, Ιτέας και Γαλαξιδίου. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των πρακτόρων ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν & διακεκριμένο στέλεχος της QATAR για όλη την Ασιατική αγορά, με τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιωτόπουλο ο οποίος έχει και τη θεματική του τουρισμού στην ευθύνη του, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δελφών και της Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού.

Γ) Επίσης προβολές του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Δελφών ξεκίνησαν μέσω της  ραδιοφωνικής εκπομπής «ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ» η οποία μεταδίδεται από το πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ και από το πρόγραμμα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ η οποία αναμεταδίδεται σε όλη την ομογένεια. Στην πρώτη μετάδοση που έγινε χθες 29-11 με προσκεκλημένο τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, η θεματική ενότητα αφορούσε τον Ελαιώνα και την πόλη της Ιτέας. Θα ακολουθήσει προβολή του συνόλου των Δημοτικών Ενοτήτων σε σύνολο τεσσάρων ακόμη εκπομπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: