Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Εξωπραγματική και ακατανόητη για τους κατοίκους η απόφαση για το κλείσιμο του Α.Τ.Γραβιάς [vid]

04-12-2015

Την πλήρη διαφωνία τους εξέφρασαν οι κάτοικοι από τις Δημοτικές ενότητες Παρνασσού, Γραβιάς και Καλλιέων  για το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης, με το οποίο καταργείται το Α.Τ. Γραβιάς....
Μια εξωπραγματική και ακατανόητη για τους κατοίκους απόφαση.
Οι κάτοικοι μένουν εντελώς απροστάτευτοι από τους κλέφτες που κυριολεκτικά αλωνίζουν το τελευταίο διάστημα, αφού φρόντισαν οι αρμόδιοι να αφήσουν το Αστυνομικό τμήμα της Γραβιάς χωρίς προσωπικό , υποβαθμίζοντάς το προγραμματισμένα .
Οι κάτοικοι με την σημερινή τους προειδοποιητική διαμαρτυρία, έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν της κινητοποιήσεις .
Στην σημερινή κινητοποίηση παρόντες ήσαν:
 ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος, ο Παν. Μέγγος από τους Πολίτες στο προσκήνιο, η κ. Μανδρέκα π. Βουλευτής, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων, Σύλλογοι, μαθητές και πολλοί κάτοικοι.
Όλοι δήλωσαν την αγανάκτησή τους και την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργείου για την κατάργηση του Α.Τ. Γραβιάς.αναδημοσίευση από polydrososparnassou


Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Δελφών.

Η εποχή της ντουντούκας: Λαϊκισμός;!

Με δυναμισμό και αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Γραβιά η κινητοποίηση του λαού της περιοχής μας, που διαμαρτύρεται για το σχέδιο κατάργησης του Α.Τ. Γραβιάς.
Μετά το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε στις 20.11.2015 η Συνέλευση των κατοίκων και των φορέων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας (Γραβιάς, Καλλιέων και Παρνασσού) που αστυνομεύονται από το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα και μετά τις αντίστοιχες Αποφάσεις που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών στις 27.11.2015, σήμερα και οι δημότες μας έδωσαν το δικό τους αγωνιστικό «παρών», αποκλείοντας συμβολικά την Ε.Ο. Άμφισσας – Λαμίας στο ύψος της διασταύρωσης της Γραβιάς.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πλήθος κόσμου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος, τοπικοί Αντιδήμαρχοι, πολλοί Πρόεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι Κοινοτήτων), ενώ από τη Μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχε η παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο» με επικεφαλής της τον κ. Παναγιώτη Μέγκο.
Η βούληση των δημοτών του Δήμου Δελφών είναι σαφής και εκφράστηκε πλέον δυναμικά και κατηγορηματικά: Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η κατάργηση του Α.Τ. Γραβιάς, το οποίο καλύπτει έναν τεράστιο τομέα μέσα στο Δήμο μας (έκταση που από μόνη της ισοδυναμεί μ’ έναν μεγάλο «καλλικρατικό» Δήμο). Τυχόν κατάργηση του Τμήματος είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επιφέρει κατακόρυφη υποβάθμιση του επιπέδου, αλλά και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το αρχικό της σχέδιο.
Καλούμε το βουλευτή Φωκίδας, κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου, να συμμετάσχει στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και να αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία προς τα κυβερνητικά στελέχη του αρμοδίου Υπουργείου.
Εμείς, ως Δήμος Δελφών, μετά και την ξεκάθαρα εκφρασθείσα απαίτηση των συμπολιτών μας, θα εντείνουμε τις προσπάθειες προς την Κυβέρνηση για να αντιληφθεί τη ζωτική σημασία του θέματος.
Στον αγώνα αυτόν πρέπει να είμαστε όλοι ταγμένοι και ενωμένοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα της διάσπασης, κανείς δεν έχει το δικαίωμα της υπονόμευσης. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε!  
ΑΜΦΙΣΣΑ,  02.12.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: