Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας - Ημερίδα για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας

08-12-2015

Ημερίδα για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας την Κυριακή στις 10:30, στην αίθουσα του Δημαρχείου στην Πλατεία Κεχαγιά.

Το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να διοργανώσει ημερίδα για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας εν μέσω σφοδρής επίθεσης από μέρους της κυβέρνησης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό, την κοινωνική ασφάλιση, το φορολογικό και τα χαράτσια θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Ωστόσο θεωρούμε εξίσου σημαντικά τα προβλήματα των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας που δεν πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα ούτε από τους εργαζόμενους ούτε και από τα σωματεία τους. Πρόκειται για προβλήματα που επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα ζωής και την υγεία των εργαζομένων, προβλήματα που δυστυχώς έχουν σημαδέψει ιδιαίτερα την περιοχή μας, απ’ την αδιαφορία και την ασυδοσία των εργοδοτών. Για τους παραπάνω λόγους καλούνται να πάρουν μέρος στην ημερίδα όλοι οι
·      -   εκλεγμένοι συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων της
·      -   δύναμης του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας,
·      -   σωματεία του δημοσίου
·      -  εμπλεκόμενοι φορείς όπως οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας
·      -   κάθε εργαζόμενος, επιστημονικός ή μαζικός φορέας που θέλει να ενημερωθεί για το θέμα αυτό.
Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το παρακάτω:
Εναρκτήριος Χαιρετισμός εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας

Θα ακολουθήσουν οι εισηγητές: 1) Εύη Γεωργιάδου μηχανικός ασφαλείας, γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο ΕΛΙΝΥΑΕ. 2) Παπάζογλου Χρήστος γιατρός εργασίας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Στη συνέχεια θα υπάρξουν παρεμβάσεις από σωματεία εργαζομένων και άλλων μαζικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: