Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Σωρεία παραβάσεων συνεχίζει να εντοπίζει η Οικονομική Αστυνομία

01-12-2015

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, παράνομης διακίνησης αλκοολούχων ποτών, παράνομων παιγνίων και απομιμητικών προϊόντων.
Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορίας ενδυμάτων και υπόδησης και ιατρεία, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκε πληθώρα παραβάσεων.
«Λαβράκια» βγάζουν οι έλεγχοι για παράβαση φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διενεργεί εντατικούς ελέγχους για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, την εφαρμογή του νόμου για τα παίγνια και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης αλκοολούχων ποτών και διάθεσης απομιμητικών προϊόντων.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 19-11-2015 έως 29-11-2015 πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς έλεγχοι σε διάφορες επιχειρήσεις, καταστήματα και ιατρεία στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.
Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν οι κάτωθι παραβάσεις:

·         Σε κατάστημα πώλησης υποδημάτων στην Πετρούπολη, κατασχέθηκαν συνολικά τριάντα εννιά (39) ζευγάρια παπούτσια γνωστής εταιρείας, που φέρουν σχετικά σήματα, τα οποία όμως τυγχάνουν προϊόντα απομίμησης.
·         Σε καφενείο στην Καλλιθέα, διαπιστώθηκε να έχουν τοποθετηθεί τέσσερα (4) τραπέζια ειδικά διασκευασμένα για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα, χωρίς όμως για τα δύο (2) εξ’ αυτών να έχει γίνει η καταβολή νόμιμου τέλους.
·         Σε δύο κέντρα διασκέδασης στον Άλιμο και την Καλλιθέα αντίστοιχα, διαπιστώθηκε η απασχόληση υπαλλήλου, μη καταχωρημένου στους πίνακες προσωπικού και δεσμεύθηκαν προσωρινά δεκαέξι (16) φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, οι οποίες θα ελεγχθούν για τη νόμιμη διακίνησή τους και για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.
·         Σε οδοντιατρείο στο Περιστέρι, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.
Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: