Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου της Κίρρας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, συμβολικά η προγραμματισμένη και οργανωμένη επέμβαση καθαρισμού του αλιευτικού καταφυγίου Κίρρας, καθώς και οι παρακείμενες σε αυτό ακτές από την Ομάδα Εθελοντών ΄΄ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ΄΄.
Με τη βοήθεια αυτοδυτών της ομάδας μας οι οποίοι βούτηξαν στα νερά του λιμανιού, βγήκαν στην επιφάνεια σκουπίδια πολλών ετών τα οποία η ανθρώπινη αμέλεια άφησε εκεί.
Γεγονός είναι ότι τις αιτίες των περιβαλλοντικών προβλημάτων πρέπει να τις αναζητεί κανείς στις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση και η λύση των προβλημάτων αυτών θα προκύψει μέσα από συντονισμένες εθελοντικές δράσεις.
Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας να αναπτύξουμε περιβαλλοντική συνείδηση γιατί μόνο μέσα από το περιβάλλον μπορούμε να καλυτερέψουμε την ποιότητα ζωής μας.
Στόχοι της ομάδας εθελοντών είναι:                                                 
- η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και
- η βοήθεια στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής έτσι ώστε να υπάρξει στο προσεχές μέλλον και τουριστική ανάπτυξη η οποία είναι προς όφελος των κατοίκων.
''ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ΄΄ θα σταθούν αρωγοί σε στάσεις και συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον και με τη διάθεση για ενεργό συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα.
Θα ανακοινωθούν σύντομα και νέες εθελοντικές εξορμήσεις, πάντα προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: