Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ο Εγωιστής Γίγαντας το Σάββατο στην Ερατεινή


Αναρωτηθείτε κι εσείς, ‘‘το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός εγωιστή γίγαντα;’’

Η τρυφερή ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ “Ο Εγωιστής Γίγαντας” ανεβαίνει από το Θέατρο Αποθήκη, σε μια μοναδική παράσταση το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο μώλο της Ερατεινής. Η παράσταση γίνεται με την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας Ερατεινής και η είσοδος είναι ελεύθερη
Το έργο γράφτηκε το 1888 και αποτελεί ένα από τα διηγήματα της συλλογής «Ιστορίες για Παιδιά».
Ένα κείμενο γεμάτο μηνύματα και αισιοδοξία! Για τις ανάγκες της θεατρικής παρουσίασής του, διασκευάστηκε από τον σκηνοθέτη του θιάσου κ. Γιάννη Κόκκινο. Η ιστορία ζωντανεύει από 7 ηθοποιούς που ενσαρκώνουν 11 ρόλους.
Κάπου στην Βόρια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.
Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά.
Ενοχλημένος τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει…Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς. Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο χειμωνιάτικο, παγωμένο τοπίο.
Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός εγωιστή γίγαντα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: