Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Συνεργασία για την Τουριστική Ανάπτυξη στη Στερεά Ελλάδα μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς


Την αναγκαιότητα συνεργασίας και συντονισμού, προκειμένου να χαραχθεί μια ευρύτερη και συνεκτική στρατηγική η οποία θα προβάλλει ισόρροπα και με σεβασμό της ιδιαιτερότητας κάθε περιφέρειας αλλά και την Ελλάδα στο σύνολο της, τονίζει η Υπουργός Τουρισμού, κ. Ολ. Κεφαλογιάννη, σε επιστολή της προς τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη.
Αναλυτικά η κ. Κεφαλογιάννη σημειώνει τα εξής:
« Αγαπητέ, κύριε Γενικέ,
Ο δύσκολος στόχος της εξόδου της χώρας από την κρίση υπαγορεύει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παραγωγικών μας πλεονεκτημάτων.
Καμία ευκαιρία ανάπτυξης, δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί και να πάει χαμένη.
Ειδικά στον Τουρισμό, έναν κλάδο με δυναμικό ρόλο στην παραγωγή θέσεων εργασίας και εισοδήματος, στον οποίο συνολικά η οικονομία μας στηρίζει τις ελπίδες της για ανάκαμψη.
Στο πλαίσιο αυτό, η ενεργοποίηση όλων των θεσμικών φορέων όπως και των Αυτοδιοικητικών Αρχών είναι σημαντική και πολύτιμη.
Βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία κάθε προσπάθειας είναι η συνεννόηση και η συνεργασία. Η τουριστική πολιτική είναι μια δυναμική διαδικασία στην οποία έχουμε όλοι ρόλο και συμμετοχή. Όπως, κάθε συλλογική διαδικασία όμως για να πετύχει, χρειάζεται κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό. Ιδιαίτερα στο κομμάτι της επικοινωνίας, όπου είναι επιβεβλημένη η χάραξη μιας ευρύτερης, συνεκτικής στρατηγικής η οποία θα προβάλλει ισόρροπα και με σεβασμό τις ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας, αλλά και την Ελλάδα στο σύνολο της.
Είμαι βέβαιη, ότι στη βάση αυτών των αναγκών θα μπορέσουμε να κινηθούμε συντονισμένα, για να στηρίξουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά το τουριστικό μας προϊόν.
Προσβλέπω στο άμεσο μέλλον στη στενή μας συνεργασία για την επίτευξη του εθνικού στόχου που είναι η γρήγορη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού».
Την ανάγκη αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων κάθε περιοχής, στο πλαίσιο ενός Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου σύγχρονης και αναβαθμισμένης Τουριστικής Πολιτικής, τονίζει στην απάντηση της, η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη.
Αναλυτικά η κ. Γερακούδη σημειώνει τα εξής:
«Αγαπητή κυρία Υπουργέ,
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο σας.
Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, απαιτεί την ολοκληρωτική στράτευση όλων μας, στους στόχους της Κυβέρνησης και την κινητοποίηση όλου του δημιουργικού δυναμικού της χώρας.
Απαιτεί ταυτόχρονα, την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Έχω την τύχη να  είμαι Γενικός Γραμματέας σε μια Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που αποτελείται από δύο Περιφέρειες που διαθέτουν τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες.
Ταυτόχρονα μπορούν να εξελιχθούν σε πόλους τουριστικής έλξης με την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων δομών, αλλά και την ανάπτυξη όσων ακόμα είναι απαραίτητοι.
Αγαπητή κυρία Υπουργέ,
Η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα διαθέτουν σχεδόν τα πάντα. Βουνά και θάλασσα με σημαντικές τουριστικές υποδομές, νησιά που αποτελούν πόλους έλξης χιλιάδων τουριστών, αεροδρόμιο , καλό οδικό δίκτυο και συγκοινωνίες, σημαντικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα η ιστορία τους, τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία μπορούν να δημιουργήσουν νέες προοπτικές στην τουριστική τους Ανάπτυξη.
Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επισήμανση σας για την αναγκαιότητα συντονισμού, ιδίως στο κομμάτι της επικοινωνίας και συνεργασίας προκειμένου να πετύχουμε ένα  Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο σύγχρονης και αναβαθμισμένης Τουριστικής Πολιτικής.
Είμαι στη διάθεση σας προκειμένου να βοηθήσω και εγώ και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην επίτευξη των εθνικών στόχων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φρόλυ, το ότι μας δουλεύουν το ξέρεις καλύτερα απο όλους μας. Το ότι αυτού του είδους οι εκφράσεις περί δράσεων και συνθηκών που θα είναι η αρχή για την..και τον..μπλά μπλά... είναι όχι μόνον ξεπερασμένες αλλά και καταδικασμένες εδώ και πολύ καιρό. Δεν ρωτάς όμως την κα Γερακούδη, αν καταλαβαίνει τι είναι 'επαναπροσδιορισμός του τουριστικού προϊόντος στον Δήμο Δελφών;'