Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ο Εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βυζαντινό Ιερό Ναό του Σωτήρος στην Άμφισσα

Άνοιξε και πάλι η Εκκλησία μας, προκειμένου να εορτάσουμε όλοι μαζί την Μεταμόρφωση του Σωτήρος
Ξεχωριστός ήταν φέτος ο πανηγυρικός Εσπερινός που τελέστηκε στον ανακαινισμένο Βυζαντινό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Άμφισσα, όχι μόνο για την Ενορία μας αλλά για ολόκληρη την πόλη της Άμφισσας αφού πλήθος πιστών από κάθε γειτονιά της πόλης μας και όχι μόνο, κατέκλεισε κυριολεκτικά το εσωτερικό αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο του Ναού για να προσευχηθούν και να θαυμάσουν το μοναδικό Μνημείο Πολιτισμού.








Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του Ναού από το Υπουργείο Πολιτισμού, μοναδικό Ιστορικό Μνημείο Πολιτισμού του 11ου αιώνα παραχωρήθηκε η χρήση του Μνημείου στον Ενοριακό δυσιπόστατο Ιερό Ναό ΄΄Η Κοίμησις της Θεοτόκου και Αγ. Νικόλαος΄΄ για να τελεστή την παραμονή ο πανηγυρικός Εσπερινός από τον π. Νικόλαο Καραγιάννη, συλλειτουργώντας με τους π. Ιωάννη Παναγιωτάκη και π. Ανδρέα Μανιτάρα.
Για πρώτη φορά μετά το 2004 οπότε και ο ναός «σιώπησε», τελέστηκε το Ιερό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας από τον Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Νικόλαο Καραγιάννη ο οποίος εμφανώς συγκινημένος χαρακτηριστικά είπε ότι ΄΄ξαναβρήκε το πέμπτο του παιδί΄΄.








Ευχόμαστε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος να μεταμορφώσει τους τοπικούς άρχοντες που παραβρέθηκαν και όλο το λαό προς το καλύτερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: