Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

Η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.
Ειδικότερα, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού προβλέπουν:
·         Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
·         Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
·         Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

·         Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
·        Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
·         Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
·        Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
·         Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
·        Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
Επιπλέον σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:
·         να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου
·         να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
·         να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
·         να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: