Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Βάσεις 2012: Η κρίση αλλάζει τα δεδομένα!

Ανεβαίνουν οι νομικές σχολές, στα ύψη οι ιατρικές πέφτουν οι πολυτεχνικές...


Βάσεις πολλών ταχυτήτων δημιουργήθηκαν φέτος ως συνέπεια τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και των διαφορετικών επιδόσεων των υποψηφίων στη Θεωρητική, Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση.
Οι χιλιάδες υποψήφιοι ωστόσο περιμένουν με μεγάλη αγωνία την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας στο διάστημα 20-24 Αυγούστου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις σύμφωνα με τη newsbomb, πάντως δείχνουν ότι οι βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημιακών τμημάτων και των τμημάτων ΤΕΙ θα κινηθούν σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Θα έχουμε διαφορετικές κατευθύνσεις ανάμεσα στα επιστημονικά Πεδία καθώς άλλα τμήματα θα μειώνουν τις απαιτήσεις τους και άλλα θα τις αυξάνουν.
Ειδικότερα, για φέτος αναμένεται να είναι πιο απαιτητικά τα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, ακλόνητες θα παραμείνουν οι σχολές Ιατρικής και Φαρμακευτικής ενώ θα πέσουν τα περισσότερα τμήματα του 2ου και 4ου Πεδίου. Άνοδος αναμένεται και στα περισσότερα οικονομικά τμήματα.
Στις ειδικές κατηγορίες η άνοδος των βάσεων οφείλεται στο γεγονός ότι από φέτος καταργήθηκε ο περιορισμός για τους συγκεκριμένους υποψηφίους να διεκδικούν θέσεις σχολών μόνο της περιφέρειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: