Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Δημοπρατήθηκε από την Π.Ε. Φωκίδας το έργο «Επείγουσα αποκατάσταση αστοχιών στα πρανή του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρακίου-Μανάγουλης του Δήμου Ευπαλίου»

Δημοπρατήθηκε στις 31 Ιουλίου 2012, από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο «Επείγουσα αποκατάσταση αστοχιών στα πρανή του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρακίου-Μανάγουλης του Δήμου Ευπαλίου» προϋπολογισμού 2.392.000€.
Στην συγκεκριμένη περιοχή εκδηλώνονται προβλήματα καταπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν αμέσως μετά τα τελευταία σπίτια του οικισμού και εκτίνονται κατά μήκος της παραλιακής οδού. Η αντιμετώπισή του ήταν αναγκαία καθώς η υπάρχουσα κατάσταση θα δημιουργούσε περισσότερους κινδύνους.
Θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής στεγάστρου και κατασκευής τοίχων τύπου βραχοπαγίδας. Η θεμελίωση τόσο του στεγάστρου όσο και του τοίχου τύπου βραχοπαγίδας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του δρόμου, θα γίνει σε πασσάλους, τα οποία (τόσο του στεγάστρου όσο και του τοίχου) θα επενδυθούν ώστε να εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον, ενώ το σκέπαστρο από τη μεριά της θάλασσας θα εδράζεται σε στύλο και θα έχει ανοίγματα που θα επιτρέπουν το φυσικό φωτισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: